Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Επικύρωσε ο Άρειος Πάγος ποινές για παράνομες διαγραφές από τον «Τειρεσία»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μια αστυνομικός και μια δικηγόρος έσβηναν ονόματα έναντι… αδράς αμοιβής.

Επικυρώθηκε από το Ζ΄ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, η ποινή κάθειρξης που έχει επιβληθεί σε μία αστυνομικό και μία δικηγόρο οι οποίες καταδικάστηκαν γιατί έναντι αμοιβής έσβηναν ονόματα από τις μαύρες λίστες του «Τειρεσίας”.

Σε κάθε μία από τις δύο γυναίκες είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 5 ετών καθώς η αρχιφύλακας της ΕΛΑΣ που υπηρετούσε στον Πειραιά και αφετέρου η δικηγόρος των Αθηνών, έναντι του ποσού των 3.000 ευρώ, επί δύο χρόνια περίπου, έσβηναν από την «μαύρη λίστα» του «Τειρεσίας» 13 ονόματα που είχαν δυσμενή οικονομικά στοιχεία.

Η αστυνομικός και η δικηγόρος καταδικάστηκαν η κάθε μια σε κάθειρξη 5 ετών (μετατρέψιμη η ποινή σε 5 ευρώ την ημέρα), για τα αδικήματα της κακουργηματικής πλαστογραφίας κατ΄ επάγγελμα και κατά συνήθεια και κατ΄ εξακολούθηση.

Η σύλληψη του σχεδίου έγινε από την δικηγόρο, ενώ η αρχυφύλακας που υπηρετούσε σε υπηρεσία της ΕΛΑΣ στον Πειραιά βεβαίωνε (θεωρούσε) το δήθεν γνήσιο των υπογραφών 13 ατόμων που είχαν δυσμενή οικονομικά στοιχεία στον «Τειρεσία».

Συνολικά οι δύο γυναίκες από τον Αύγουστο του 2001 έως τον Σεπτέμβριο του 2003, «εξυπηρέτησαν» 13 άτομα και έλαβαν από τον καθένα το ποσό των 3.000 ευρώ. Δηλαδή συνολικά ωφεληθήκαν 39.000 ευρώ.

Τα 13 αυτά άτομα είχαν προβλήματα λόγω ανεξόφλητων συναλλαγματικών και επιταγών, ενώ σε βάρος άλλων είχαν εκδοθεί διαταγές πληρωμών.

Έτσι, οι δύο γυναίκες συνέτασσαν και πλαστογραφούσαν υπεύθυνες δηλώσεις του νόμου 1599/1986, ότι τα ποσά που όφειλαν οι 13 είχαν εξοφληθεί.

Το γνήσιο των υπογραφών θεωρούσε η αρχιφύλακας είτε με την πλαστογραφία της υπογραφής συναδέλφου της είτε με την δική της υπογραφή, θέτοντας επάνω στις δηλώσεις και τις σχετικές σφραγίδες της ΕΛΑΣ. Κατόπιν αυτού, ο «Τειρεσίας» διέγραψε τα ονόματα των 13 την «μαύρη λίστα».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.