Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα φροντίζουν τραυματισμένους πρόσφυγες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μέλη της μη κυβερνητικής οργάνωσης "Γιατροί Χωρίς Σύνορα" προσφέρουν φροντίδα στους πρόσφυγες που τραυματίστηκαν από τις χειροβομβίδες κρότου λάμψης στη ρίψη των οποίων προχώρησαν μονάδες αντιμετώπισης ταραχών των Σκοπίων, όπως γνωστοποίησε σήμερα η ανθρωπιστική οργάνωση.

«Οι ομάδες μας που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Ειδομένη, στην ελληνική μεθόριο, παρέχουν φροντίδα σε όσους τραυματίστηκαν από τα θραύσματα από τις χειροβομβίδες κρότου λάμψης που εκτόξευσε ο στρατός των Σκοπίων», επισήμαναν οι "Γιατροί Χωρίς Σύνορα" στο μπλογκ τους στο Twitter.

Νωρίτερα σήμερα, οι "ΓΧΣ" ανακοίνωσαν ότι τουλάχιστον 3.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σε ένα σημείο διέλευσης στα σύνορα.

Το ιρλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο RTE από την πλευρά του μετέδωσε, επικαλούμενο στελέχη των Γιατρών Χωρίς Σύνορα που εδρεύουν σε ένα γειτονικό χωριό στην Ελλάδα, ότι φρόντισαν τουλάχιστον 10 ανθρώπους.

Το RTE μετέδωσε επιπλέον ότι ένας εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εσωτερικών των Σκοπίων διέψευσε πως έγινε χρήση δακρυγόνων εναντίον των προσφύγων και επισήμανε «κανένα τέτοιο επεισόδιο... τίποτα σαν αυτό» δεν κατεγράφη στο έδαφος των Σκοπίων στα σύνορα.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.