Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Εννέα νέοι βρεφονηπιακοί σταθμοί στα Χανιά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θα χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ.

Διακόσια ενενήντα βρέφη και παιδιά αναμένεται να φιλοξενηθούν στους 9 νέους βρεφονηπιακούς σταθμούς και στο κέντρο δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, που θα λειτουργήσουν το χειμώνα με ευθύνη του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου.

Η χρηματοδότηση προέρχεται από το ΕΣΠΑ, στο οποίο για πρώτη φορά υπέβαλε αίτηση ένταξης ο Δημοτικός Οργανισμός.

«Ο Δημοτικός Οργανισμός κατάφερε να προσθέσει 290 νέες θέσεις επιδοτούμενες, με μηδενικά τροφεία κάτι που έχει πολύ μεγάλη σημασία για τους πολίτες που δοκιμάζονται αυτή τη δύσκολη εποχή» είπε ο δήμαρχος Τάσος Βάμβουκας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε το μεσημέρι στο δημαρχείο της πόλης.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τον πρόεδρο του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής υπάρχει μέριμνα οι σταθμοί να λειτουργήσουν ακόμα και αν υπάρξει πρόβλημα με τη χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ δεδομένου ότι έχει προβλεφθεί κονδύλι από τον προϋπολογισμό του Δημοτικού Οργανισμού. Παράλληλα, μέσα από την ίδια χρηματοδότηση θα λειτουργήσουν και 4 παιδικοί σταθμοί της Κοινωφελούς Πολιτιστικής Επιχείρησης του Δήμου στους οποίους θα φιλοξενηθούν ακόμα 206 παιδιά.

Η διαδικασία των εγγραφών στους παιδικούς σταθμούς του ΕΣΠΑ, που αρχίζει αύριο Τετάρτη και θα ολοκληρωθεί στις 18 Αυγούστου, θα γίνει μέσω της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην ιστοσελίδα της οποίας http://www.eetaa.gr υπάρχουν και αναλυτικές πληροφορίες.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.