Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Στο "σκαμνί" γιατρός για παράνομες συνταγογραφήσεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Γιατρός, παραπέμπεται στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, κατηγορούμενος για παράνομες συνταγογραφήσεις φαρμάκων σε ασφαλισμένους του ΙΚΑ. Η υπόθεση αφορά το διάστημα 2007-09, κατά το οποίο ο ίδιος ήταν διορισμένος, ως Επιμελητής Β', σε περιφερειακό ιατρείο του ΕΣΥ, στο Πλατύ Ημαθίας.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κατηγορούμενος γιατρός φέρεται ότι εξέδωσε εκατοντάδες συνταγές, για χορήγηση ακριβών φαρμάκων σε ασθενείς, τους οποίους ουδέποτε εξέτασε και για ανύπαρκτες παθήσεις. Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, πρόκειται για πάνω από 1500 συνταγές, που αφορούσαν φάρμακα, την αγορά των οποίων κάλυπτε εξ ολοκλήρου το ΙΚΑ. Η δε ζημιά που προκλήθηκε στο Ίδρυμα υπολογίζεται ότι υπερβαίνει τις 480.000 ευρώ.

Όπως διαπιστώθηκε από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, κεντρικό ρόλο στην υπόθεση φαίνεται ότι είχε μία φαρμακοποιός, σε χωριό της ανατολικής Θεσσαλονίκης, μέσω της οποίας εμφανίζονταν να εκτελούνται οι συνταγές. Είναι χαρακτηριστικό, ότι το συγκεκριμένο φαρμακείο βρίσκεται σε απόσταση 83 χιλιομέτρων από το περιφερειακό ιατρείο του κατηγορούμενου γιατρού.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, για την εμπλοκή της φαρμακοποιού στη συγκεκριμένη υπόθεση έχει σχηματιστεί ξεχωριστή δικογραφία. Η ίδια, πάντως, φέρεται να "πρωταγωνίστησε" και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.