Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Νεκρό αρκουδάκι σε τροχαίο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ήταν μόλις 7 μηνών.

Ένα αρσενικό αρκουδάκι, μόλις επτά μηνών, σκοτώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου σε τροχαίο δυστύχημα στο 20ό χιλιόμετρο του δρόμου Φλώρινας - Κοζάνης, στον κάθετο άξονα Κοζάνη-Φλώρινα-Νίκη της Εγνατίας Οδού.

Το περιστατικό γνωστοποίησε η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας - Θράκης, ενώ στην περιοχή έσπευσε κλιμάκιο του «Αρκτούρου», που παρέλαβε το αρκουδάκι. Σύμφωνα με τον διευθυντή του Περιβαλλοντικού Κέντρου του «Αρκτούρου» στη Φλώρινα Νίκο Γραμμενόπουλο, πρόκειται για το τέταρτο περιστατικό που σημειώνεται από την αρχή της χρονιάς.

«Στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχουν τοποθετημένες πινακίδες και στις δύο κατευθύνσεις που ενημερώνουν τους οδηγούς ότι η περιοχή είναι πέρασμα αρκούδας και συνιστούν να μην κινούνται τα οχήματα με μεγάλη ταχύτητα. Ωστόσο, στο ίδιο σημείο γίνονται συχνά ατυχήματα» τονίζει ο κ. Γραμμενόπουλος στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Για την αποφυγή των τροχαίων με θύματα αρκούδες, τόσο ο ίδιος όσο και η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας - Θράκης υπογραμμίζουν την ανάγκη της τοποθέτησης ικανών συρμάτινων φραχτών κατά μήκος και των δύο πλευρών της εθνικής οδού, όπως έγινε και σε άλλα σημεία της εθνικής.



 
Το νεκρό αρκουδάκι από τη φωτογραφία που έδωσε η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας - Θράκης


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.