Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Παγκόσμια κληρονομιά της Unesco και ο Ιορδάνης ποταμός

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στον κατάλογο με τα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς η ανατολική όχθη του ποταμού.

Χριστιανοί προσκυνητές προσέρχονται εδώ και πολλά χρόνια στη δυτική και ανατολική όχθη του Ιορδάνη ποταμού, για να βαπτιστούν στα νερά όπου βαπτίσθηκε ο Ιησούς.

Οι προερχόμενοι από το Ισραήλ πηγαίνουν στη δυτική όχθη, ενώ όσοι έρχονται από την Ιορδανία καταλήγουν στην ανατολική όχθη του ποταμού, με τα δύο έθνη να «μοιράζονται» την παράδοση αυτή, η οποία αποφέρει και ζωτικής σημασίας έσοδα στον τομέα του τουρισμού.

Η Unesco, σύμφωνα με όσα αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, συμπεριέλαβε στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς την ανατολική όχθη του ποταμού, αποδεχόμενη το αίτημα της Ιορδανίας ως πιο ακριβές.

Όπως ανακοίνωσε ο Εκπαιδευτικός Επιστημονικός και Πολιτιστικός Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών, η ανατολική όχθη του ποταμού «πιστεύεται ότι είναι το μέρος όπου βαπτίσθηκε ο Ιησούς», ωστόσο η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει αντιδράσεις ανάμεσα στους μελετητές.

Η αρχαιολόγος Jodi Magness από το πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας σχολίασε πως «αυτό δε σχετίζεται με καμία αρχαιολογική πραγματικότητα».

Ειδικοί που μελέτησαν την αίτηση της Ιορδανίας στην Unesco παραδέχτηκαν, ότι δεν υπάρχουν σοβαρές αποδείξεις που να επιβεβαιώνουν ότι πρόκειται για την αυθεντική τοποθεσία. «Ωστόσο, η ιορδανική περιοχή έχει τεράστια θρησκευτική σημασία για την πλειοψηφία των δογμάτων της χριστιανικής πίστης, που έχουν αποδεχθεί αυτήν την περιοχή ως τοποθεσία της βάπτισης του Ιησού» αναφέρουν ακαδημαϊκοί.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.