Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Νεκρός εργαζόμενος στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ένας εργαζόμενος στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα πέθανε ξαφνικά το Σαββατοκύριακο μερικές ώρες μετά την εργασία του στον σταθμό, ανέφερε χθες βράδυ η εταιρία που διαχειρίζεται το συγκρότημα το οποίο καταστράφηκε από το τσουνάμι τον Μάρτιο του 2011.

Πρόκειται για έναν εργάτη που εργαζόταν σε μία από τις εκατοντάδες εργολαβικές εταιρίες που παρεμβαίνουν στο Φουκουσίμα Νταΐιτσί, διευκρίνισε η εταιρία Tokyo Electric Power (Tepco).

Ηλικίας περίπου 30 ετών, είχε εργαστεί για τρεις ώρες το πρωί του Σαββάτου στο εργοτάξιο κατασκευής ενός "γυάλινου τοίχου" που θα περιβάλλει τους κατεστραμμένους αντιδραστήρες προκειμένου να σταματήσει η ροή μολυσμένου νερού.

"Όταν επέστρεψε στο γραφείο (που βρίσκεται σε απόσταση 20 χλμ. από το πυρηνικό συγκρότημα) είπε πως αισθανόταν άσχημα και οδηγήθηκε επειγόντως στο νοσοκομείο όπου επιβεβαιώθηκε ο θάνατός του τις πρώτες απογευματινές ώρες", εξήγησε η Tepco.

"Εξετάζουμε αν η άγνωστη ακόμη αιτία του θανάτου του συνδέεται ή όχι με το έργο που εκτελούσε", προσθέτει η εταιρία, αναφέρει το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τουλάχιστον δύο θάνατοι έχουν συμβεί στο συγκρότημα της Φουκουσίμα ή έπειτα από εργασίες στον σταθμό, όμως κανένας δεν έχει αποδοθεί στη ραδιενέργεια του περιβάλλοντος.

Ένας εργαζόμενος πέθανε τον Ιανουάριο πέφτοντας από μία δεξαμενή αποθήκευσης νερού.

Τον Μάρτιο του 2014 είχε σημειωθεί το πρώτο θανατηφόρο δυστύχημα στο ίδιο συγκρότημα. Ένας εργαζόμενος είχε καταπλακωθεί από τα προσχώματα στη διάρκεια εργασιών εκσκαφής κοντά σε μία περιοχή που προοριζόταν να γίνει χώρος αποθήκευσης αποβλήτων.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.