Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

Το «Διονύσιος Σολωμός» στη γραμμή Πάτρα - Κεφαλονιά - Ιθάκη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εκφράστηκε η επιθυμία στο ΣΑΣ η εκτέλεση της γραμμής να συνεχιστεί όλο το χρόνο.

Θετική κατά πλειοψηφία ήταν η σημερινή γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ), στο ερώτημα του αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα, περί εκτέλεσης δρομολογίων του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Διονύσιος Σολωμός» στη γραμμή Πάτρα, Σάμη Κεφαλονιάς, Πισαετός Ιθάκης.

Τα μέλη του ΣΑΣ ψήφισαν υπέρ της εκτέλεσης της γραμμής από το συγκεκριμένο πλοίο με 24 υπέρ και 3 κατά. Επίσης στη γνωμοδότηση του ΣΑΣ τίθεται ως παρατήρηση και επιθυμία η εκτέλεση της γραμμής να συνεχιστεί όλο το χρόνο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρμόδιος υπουργός αναμένεται να δώσει το «πράσινο φως» για την έναρξη εκτέλεσης της γραμμής και πιθανότατα τα δρομολόγια αναμένεται να ξεκινήσουν από την Τρίτη. Η γραμμή θα καλύπτεται τρεις φορές την ημέρα με μικρή μείωση των δρομολόγιων από το Σεπτέμβριο.

Το πλοίο «Διονύσιος Σολωμός» ανήκει στην κοινοπραξία Ionian Group Ferries που αποτελείται από τα πλοία «Σολωμός», «Κάλβος», «Κοραής», «Levante Ferries» και «Ionian Star». Τα πλοία ανήκουν σε πολυμετοχικό σχήμα στην οποία συμμετέχει και ο Ζακυνθινός επιχειρηματίας Γιώργος Θεοδόσης.

Επιστολή αντίρρησης προς την επανέναρξη της συγκεκριμένη γραμμής είχε εκφράσει η εταιρεία Ionion Π. Lines. Η συγκεκριμένη εταιρεία πραγματοποιεί δρομολόγια συνδέοντας το λιμάνι του Αστακού με την Ιθάκη και την Κεφαλονιά, την Κεφαλονιά και την Ιθάκη με τη Λευκάδα αλλά και την Κεφαλονιά με τη Ζάκυνθο.

Ο αρμόδιος υπουργός Θ. Δρίτσας σε ανοιχτή επιστολή του προς τους αρμόδιους φορείς των τριών νησιών που είχαν εκφράσει ενδιαφέρον για την επανέναρξη της γραμμής που εκτελείτο και παλαιότερα, είχε αναφέρει ότι τελική του απόφαση είναι μια απόφαση που θα μελετηθεί προσεκτικά ως προς όλες τις παραμέτρους του ζητήματος και με κριτήριο το δημόσιο συμφέρον και τις ανάγκες των πολιτών της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης.

Στελέχη της Ionian Group Ferries μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για το θέμα της επανέναρξης της γραμμής απηύθυναν έκκληση στους κατοίκους να αγκαλιάσουν το εγχείρημα και εξέφρασαν την εκτίμηση ότι η εκτέλεση της γραμμής θα συμβάλει τουριστικά και εμπορικά για τα τρία νησιά του Ιουνίου που θα συνδεθούν με μία πόλη κόμβο διεθνών και τουριστικών μεταφορών όπως η Πάτρα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.