Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

Εκπρόσωπος του οδοντιάτρου επικοινώνησε με τις αμερικανικές αρχές - Νομοσχέδιο για την προστασία των ζώων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο διοργανωτής του σαφάρι υποστήριξε ότι είχε λάβει άδεια και δεν έκανε κάτι παράπονο.

H Αμερικανική Αρχή Αλιείας και Άγριας Ζωής γνωστοποίησε σήμερα ότι ένας εκπρόσωπος του οδοντιάτρου από τη Μινεσότα που σκότωσε το γνωστότερο λιοντάρι της Ζιμπάμπουε, τον Σέσιλ, επικοινώνησε τελικά με την υπηρεσία.

Ο εκπρόσωπος του Ουόλτερ Πάλμερ ήρθε σε επαφή με την υπηρεσία χθες το απόγευμα, όπως ανέφερε ένας εκπρόσωπος τύπου της αρχής. «Η έρευνα της Υπηρεσίας συνεχίζεται» τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Την ίδια ώρα, ο διοργανωτής του σαφάρι κατά τη διάρκεια του οποίου ο Αμερικανός κυνηγός σκότωσε το λιοντάρι, που ανήκει σε προστατευόμενο είδος στη Ζιμπάμπουε, υποστήριξε σήμερα ότι «είχε λάβει μια άδεια» και δεν έκανε τίποτα το «παράνομο», ενώ επισήμανε ότι ο εύπορος πελάτης του από τη Μινεσότα είναι «απόλυτα αθώος».

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο στο Μπουλαουάγιο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ζιμπάμπουε, ο Τεό Μπρόνκχορστ επιβεβαίωσε ότι ο κυνηγός Ουόλτερ Πάλμερ είχε πληρώσει το ποσό των 55.000 δολαρίων, με κάθε νομιμότητα μέσω τραπεζικής εντολής.

Ο Πάλμερ, την έκδοση του οποίου έχει ζητήσει η Ζιμπάμπουε, «είναι απόλυτα αθώος σε αυτήν την υπόθεση. Πραγματοποίησε και αγόρασε ένα σαφάρι από εμένα κάτι που ήταν νόμιμο» τόνισε ο ίδιος. «Δεσμεύτηκα σε έναν πελάτη να οργανώσω ένα σαφάρι για εκείνον και σκοτώσαμε ένα ηλικιωμένο λιοντάρι το οποίο πιστέψαμε ότι είχε περάσει την ηλικία της αναπαραγωγής. Δεν πιστεύω ότι κάναμε κάτι το παράνομο» σημείωσε.

Το αίτημα σχετικά με την έκδοση του Αμερικανού οδοντιάτρου από το υπουργείο Περιβάλλοντος είναι «τραγικό και κοντόφθαλμο» και «αυτό θα οδηγήσει αποκλειστικά τους πελάτες που πληρώνουν με ξένο συνάλλαγμα να διερωτώνται εάν μπορούν ακόμα να έρθουν στην Ζιμπάμπουε» είπε ο διοργανωτής του σαφάρι.

Ο Μπρόνκοχορστ επιβεβαίωσε επίσης ότι έχει δεχθεί «πολλές, πολλές θανατικές απειλές», διέψευσε ότι οδήγησαν το λιοντάρι εκτός του εθνικού πάρκου όπως επίσης ότι κυνηγούσαν το ζώο για περίπου 40 ώρες αφού το είχαν τραυματίσει με τόξο προτού τελικά το σκοτώσουν.

Στη Γαλλία πάντως η πρώην ηθοποιός και υπέρμαχος των δικαιωμάτων των ζώων Μπριζίτ Μπαρντό τάχθηκε σήμερα υπέρ της επιβολής μιας παραδειγματικής «τιμωρίας» σε βάρος του Αμερικανού οδοντιάτρου.

«Ελπίζω ότι οι ΗΠΑ θα ανταποκριθούν θετικά στο αίτημα έκδοσης της Ζιμπάμπουε προκειμένου αυτός ο εγκληματίας να τιμωρηθεί ακόμα πιο αυστηρά από τους συνεργούς του των οποίων η ενοχή είναι πολύ μικρότερη» έγραψε η Μπαρντό σε ένα δελτίο τύπου, καταγγέλλοντας τους «ματσωμένους δολοφόνους» στους οποίους επιτρέπουν να κυνηγούν άγρια ζώα.

--------------------

Νομοσχέδιο για την προστασία των ζώων με το όνομα «Σέσιλ»

Αμερικανός γερουσιαστής προτείνει ενισχυμένα μέτρα για την προφύλαξη των απειλούμενων με εξαφάνιση ειδών.

Νομοσχέδιο για την προστασία των απειλούμενων με εξαφάνιση ζώων κατέθεσε ο αμερικανός γερουσιαστής, Ρόμπερτ Μενέντεζ, κατόπιν της διεθνούς κατακραυγής για τον αμερικανό οδοντίατρο που σκότωσε το λιοντάρι «Σέσιλ» στη Ζιμπάμπουε.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο του Δημοκρατικού γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ, προτείνεται να επιβληθούν περαιτέρω περιορισμοί στις εισαγωγές και εξαγωγές προϊόντων που προέρχονται από απειλούμενα είδη, τα οποία ορίζονται από νόμο που βρίσκεται σε ισχύ από το 1973.

Παράλληλα, ο γερουσιαστής προτείνει την επέκταση της λίστας των απειλούμενων ειδών, η οποία καταρτίζεται από την αμερικανική Υπηρεσία Αλιείας και Άγριας Ζωής (USFWS).

Η δισέλιδη πρόταση του Μενέντεζ, που ονομάζεται «Διατήρηση Οικοσυστημάτων με τη Διακοπή της Εισαγωγής Μεγάλων Τροπαίων Ζώων» παρουσιάστηκε λίγες ημέρες αφότου έγινε γνωστό ότι ο Σέσιλ, ένα αρσενικό λιοντάρι 13 ετών στην Ζιμπάμπουε, σκοτώθηκε από έναν Αμερικανό οδοντίατρο και κυνηγό τροπαίων, τον Ουόλτερ Πάλμερ.

Τα αρχικά των λέξεων που χρησιμοποίησε ο γερουσιαστής για να τιτλοφορήσει την πρότασή του σχηματίζουν το όνομα «Cecil».

«Ο θάνατος του Σέσιλ είναι μια τραγωδία που θα μπορούσε να αποφευχθεί και υπογραμμίζει την ανάγκη να διευρύνουμε τον νόμο για την προστασία των απειλούμενων ειδών. Όταν διατυπώνονται πολλές ανησυχίες για το μέλλον ενός είδους, τόσες ώστε να προτείνεται η περίληψή του στον κατάλογο, δεν θα πρέπει να το σκοτώνουμε παριστάνοντας ότι πρόκειται για άθλημα», υπογράμμισε. Αξίζει να σημειωθεί πως την πρότασή του στηρίζουν άλλοι τρεις Δημοκρατικοί κοινοβουλευτικοί.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.