Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

5 συμβουλές για ανέμελες στιγμές στην παραλία με τα παιδιά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δεν υπάρχει καλύτερη βόλτα το καλοκαίρι από την παραλία. Τι γίνεται όμως αν έχετε μωρό ή μικρά παιδιά; Μπορείτε ακόμη να απολαύσετε το μπάνιο σας στην θάλασσα ή θα είναι ταλαιπωρία για μεγάλους και μικρούς;

Μην ανησυχείτε, εδώ είναι 5 tips για να απολαύσετε το μπάνιο σας στη θάλασσα και το μωρό επίσης!

Μην ξεχνάτε το αντηλιακό
Είναι απαραίτητο να απλώνετε στο μωρό αντηλιακό από τη στιγμή που εκτίθεται σε ήλιο. Εννοείται βέβαια πώς δεν πηγαίνετε για μπάνιο τις επικίνδυνες ώρες από τις 10 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα ενώ φροντίζετε πάντα τις ώρες που βρίσκεστε στη παραλία το μωρό να φοράει ανοιχτόχρωμα ρούχα, καπέλο και να βρίσκεται κάτω από ομπρέλα. Για παιδιά ηλικίας 6 μηνών και άνω, συνιστάται να εφαρμόζετε αντηλιακό 30 λεπτά πριν την έκθεση στον ήλιο και να επαναλαμβάνετε κάθε 1-2 ώρες. Ζητήστε από τον παιδίατρό σας να σας συστήσει εκείνος ένα αντηλιακό κατάλληλο για το δέρμα του μωρού σας.

Μην ξεχάσετε επίσης το καπέλο!
Ένα εύκολο τέχνασμα ώστε να μην διαμαρτύρονται τα παιδιά σας όταν φοράνε καπέλο και να το συνηθίσουν, είναι να το ξεκινήσετε από νωρίς. Ψάξτε για ένα ελαφρύ, πλατύγυρο καπέλο που να δένει ή να έχει τον αγαπημένο ήρωα του παιδιού σας.

Διευκολύνετε τον εαυτό σας
Σίγουρα υπάρχει ένας τεράστιος «ωκεανός» μπροστά σας αλλά το πιθανότερο είναι να μην θέλετε να κυνηγάτε το παιδί σας στην παραλία πάνω κάτω και να ανησυχείτε για τα κύματα. Μπορείτε να φέρετε μια φουσκωτή πισίνα μαζί σας, να την τοποθετήσετε κάτω από την ομπρέλα σας και να προσθέσετε νερό (από τον ωκεανό φυσικά!), να ρίξετε μέσα κοχύλια και παιχνίδια και να μείνετε όλοι ευχαριστημένοι. Μπορείτε κι εσείς να χαλαρώσετε και το παιδί σας να πιτσιλίζει και να παίζει όπως θέλει. Με αυτόν τον τρόπο είναι προστατευμένο από τον ήλιο ενώ παράλληλα βρίσκεται κοντά σας.

Φέρτε μαζί σας εξοπλισμό για παιχνίδια στην άμμο
Ποτέ δεν είναι αρκετά όσα παιδιά κι αν έχετε. Γι’ αυτό φροντίστε να φέρετε όλον τον εξοπλισμό σας γιατί τα παιδιά λατρεύουν τα παιχνίδια στην άμμο. Μην ξεχνάτε άλλωστε πως αυτό είναι προς όφελος σας αφού μόνο με αυτόν τον τρόπο θα τα πείσετε να κάτσουν και λίγο στην στεριά.

Κρατήστε τα παιδιά ενυδατωμένα
Επειδή τα βρέφη κάτω των 6 μηνών δεν πίνουν νερό ενώ τα βρέφη 6 – 11 μηνών πίνουν μέτριες ποσότητες, φροντίστε να κρατάτε το μωρό σας ενυδατωμένο, δίνοντας του μητρικό γάλα πιο συχνά. Στοχεύστε στην αύξηση της ενυδάτωσης την ώρα που βρίσκεστε στην παραλία τουλάχιστον κατά 50%. Τα μεγαλύτερα σε ηλικία παιδιά φροντίστε να πίνουν αρκετό νερό, χυμούς και να τρώνε φρούτα.


Πηγή: http://www.baby.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.