Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

Άγνωστοι παραβίασαν τραπεζικό λογαριασμό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μια σοβαρή υπόθεση υποκλοπής κωδικών από τραπεζικό λογαριασμό ενός 56χρονου αναμένεται να απασχολήσει την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Ο τραπεζικός υπάλληλος, που διατηρεί λογαριασμό, τον οποίο διαχειρίζεται μέσω e-banking, διαπίστωσε ότι στις 10 Ιουνίου είχαν μεταφερθεί από τον λογαριασμό του 1.754 ευρώ σε λογαριασμό ενός άγνωστου σ’ αυτόν Αθηναίου.

Ο 56χρονος τραπεζικός ενημέρωσε σχετικά την τράπεζα, που διαπίστωσε μετά από έλεγχο ότι είχε γίνει χρήση τόσο των κωδικών πρόσβασης όσο και του κωδικού ασφαλούς σύνδεσης στο σύστημα, ο οποίος αντλείται ηλεκτρονικά μέσω ειδικού μηχανήματος με κλειδάριθμους.

Η τράπεζα μάλιστα φέρεται να επικοινώνησε με τον αποδέκτη των χρημάτων ο οποίος αρνήθηκε να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις, σύμφωνα με την ιστοσελίδα dimokratiki.gr.

Από την μέχρι τώρα έρευνα πιθανολογείται ότι γνωστοί δράστες, αφού απέκτησαν πρόσβαση στους κωδικούς του λογαριασμού e-banking του εν συνεχεία συγχρόνισαν αυτούς με ειδική εφαρμογή για smart phones, που παράγει και τον κλειδάριθμο της ασφαλούς σύνδεσης και μετέφεραν από τον λογαριασμό του τα χρήματα.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.