Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Σε εγρήγορση το ΕΚΠΑ για το ενδεχόμενο ανάκλησης προσλήψεων - Συμμετοχή των διοικητικών υπαλλήλων στην απεργία της ΑΔΕΔΥ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ανησυχία για τους υπαλλήλους που επανήλθαν στις θέσεις τους.
Σε εγρήγορση βρίσκονται οι πρυτανικές αρχές του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με αφορμή το απόσπασμα της κοινής δήλωσης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου των χωρών του ευρώ, που προβλέπει ότι η κυβέρνηση θα επανεξετάσει του νόμους που ψηφίστηκαν το πρώτο εξάμηνο.

Οι πρυτανικές αρχές «θεωρούν ότι με τον σχετικό Νόμο και τις ακόλουθες αποφάσεις της Πολιτείας για την επαναφορά των υπαλλήλων που είχαν τεθεί υπό τις γνωστές συνθήκες σε διαθεσιμότητα, αποκαταστάθηκε στην περίπτωση του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μια κραυγαλέα αδικία: αυτή της εξαρχής αθεμελίωτης εισήγησης περί του αριθμού και των κλάδων του δήθεν πλεονάζοντος προσωπικού. Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών έχει τεκμηριωμένα στοιχεία για την ανάγκη διατήρησης τουλάχιστον του προσωπικού που σήμερα διαθέτει. Αυτό καταδείχθηκε άλλωστε πέραν πάσης δυνατής αμφιβολίας από την αντικειμενική υποβάθμιση σειράς υπηρεσιακών λειτουργιών του Ιδρύματος κατά το διάστημα της αδίστακτης αποψίλωσής του από τόσα έμπειρα και ικανά στελέχη με την περιβόητη πλέον «διαθεσιμότητα», που καταδίκασε το Πανεπιστήμιο σε παρατεταμένη αδιαθεσία και καχεξία».

Παραθέτοντας το σχετικό απόσπασμα της κοινής δήλωσης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, το ΕΚΠΣ σημειώνει πως από αυτό «προκύπτει σαφώς η δυνατότητα της Πολιτείας να χειρισθεί το θέμα με σύνεση και λογική, αποφεύγοντας τα λάθη του παρελθόντος, ειδικά σε ό,τι αφορά το ΕΚΠΑ. Θα μαρτυρούσε τουλάχιστον έλλειψη στοιχειώδους σοβαρότητας να ερμηνευθεί η παραπάνω διάταξη ως εξαγγελία μιας ανθρωπιστικής κρίσης με στόχο τους μόλις αποκατασταθέντες διοικητικούς μας υπαλλήλους».

Οι πρυτανικές αρχές «είναι σε εγρήγορση για το θέμα, ούτως ώστε να διασφαλίσουν τα συμφέροντα του Ιδρύματος, το δίκαιο των στελεχών του και την δυνατότητα εύρυθμης λειτουργίας και απόδοσής του», καταλήγει η ανακοίνωση.

---------------

Μαζικό συλαλλητήριο ενάντια στο νέο μνημόνιο.

Τη συμμετοχή του στην απεργία της ΑΔΕΔΥ, αύριο, Τετάρτη 15 Ιουλίου, ανακοίνωσε ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος καλεί τους διοικητικούς υπαλλήλους να πάρουν μέρος στο απεργιακό συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος, με προσυγκέντρωση στην Κοραή, στις 11:00.

Σε σχετική ανακοίνωση, οι διοικητικοί του ΕΚΠΑ αναφέρουν: «Συντασσόμαστε με όλους τους εργαζόμενους στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, κατά των νέων σκληρών μνημονιακών μέτρων. Δεν δεχόμαστε την επιβολή μέτρων, που το μόνο που διασφαλίζουν είναι τη δική μας εξαθλίωση και τη συνέχιση της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Οι δικές μας ανάγκες και επιθυμίες είναι το μόνο κριτήριο που αναγνωρίζουμε. Προασπίζουμε τις δικές μας ΖΩΕΣ και το δικό μας ΜΕΛΛΟΝ».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.