Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Ανήλικος σκηνοθέτησε μαζί με φίλους την απαγωγή του!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σκοπός τους να αποσπάσουν το ποσό των 12.000 ευρώ.
Στη διαλεύκανση καταγγελίας για αρπαγή 14χρονου στις Λιβανάτες Φθιώτιδας, τον περασμένο Μάιο, οδήγησε έρευνα, που διεξήγαγαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας. Όπως προέκυψε, ο 14χρονος, από κοινού με δύο ακόμη φίλους του, ηλικίας 18 και 17 ετών αντίστοιχα, είχαν «σκηνοθετήσει» τη σε βάρος του απαγωγή.

Σύμφωνα με το ιστορικό της καταγγελίας ο 14χρονος αναχώρησε μεσημέρι της 22ας Μαΐου από το σπίτι του, με σκοπό να μεταβεί σε φροντιστήριο ξένων γλωσσών σε περιοχή των Λιβανατών. Κινούμενος πεζός και πριν προλάβει να φθάσει στο φροντιστήριο, άγνωστος δράστης τον επιβίβασε βίαια σε αυτοκίνητο τύπου βαν και του έδεσε τα μάτια με μαντήλι.

Η μητέρα του, η οποία ειδοποιήθηκε από το φροντιστήριο ότι ο γιος της δεν μετέβη στο προκαθορισμένο μάθημα, τον κάλεσε στο κινητό του τηλέφωνο, στο οποίο απάντησε ένας εκ των αγνώστων δραστών («απαγωγέων») και της ζήτησε την καταβολή λύτρων, ύψους 12.000 ευρώ, προκειμένου να τον απελευθερώσουν.

Άμεσα στην ευρύτερη περιοχή κινητοποιήθηκαν αστυνομικές δυνάμεις και τελικά μετά από δύο περίπου ώρες οι «απαγωγείς», χωρίς να παραλάβουν λύτρα, απελευθέρωσαν τον 14χρονο (καλά στην υγεία του) σε αγροτική περιοχή των Λιβανατών, έχοντας αφαιρέσει το κινητό του τηλέφωνο.

Από την αστυνομική διερεύνηση του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, σε συνδυασμό με την κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και δεδομένων, που προέκυψαν από φυσικές, τεχνικές και επιστημονικές μεθόδους έρευνας, διακριβώθηκε ότι ο 14χρονος, μαζί με τον 18χρονο και τον 17χρονο, «σκηνοθέτησαν» τη σε βάρος του υποτιθέμενη απαγωγή, με σκοπό να αποσπάσουν, ανεπιτυχώς, το χρηματικό ποσό των 12.000 ευρώ.

Οι τρεις τους προσήχθησαν χθες το μεσημέρι στο Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας και αποδέχτηκαν τις πράξεις τους, ενώ ο 18χρονος παρέδωσε στους αστυνομικούς το κινητό τηλέφωνο του 14χρονου, το οποίο υποτίθεται ότι είχαν αφαιρέσει οι «απαγωγείς» του.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα εκβίασης κατά συναυτουργία, ενώ ο 14χρονος κατηγορείται επιπλέον και για ψευδή καταμήνυση.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.