Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Βούληση Μπαλτά ο ενιαίος χώρος Ανώτατης Εκπαίδευσης και Έρευνας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στόχος η συνολική αναβάθμιση των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Βούληση της νέας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, η οποία αποτυπώνεται σαφώς στο επερχόμενο πολυνομοσχέδιο «Ρυθμίσεις για την ανώτατη εκπαίδευση, την έρευνα, την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και άλλες διατάξεις» είναι η επεξεργασία και υλοποίηση, μετά από διάλογο με την ακαδημαϊκή κοινότητα και όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς, του Ενιαίου Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης και Έρευνας για τη συνολική αναβάθμιση την Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Τα παραπάνω ανέφερε μεταξύ των άλλων σε έγγραφό του, που διαβίβασε στη Βουλή, ο υπουργός Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά σε απάντηση ερώτησης των βουλευτών του Ποταμιού κκ. Μαυρωτά και Μπαργιώτα.

Παράλληλα ο υπουργός γνωστοποίησε ότι για το οικονομικό έτος 2015 η συνολική επιχορήγηση προς τα ΤΕΙ της χώρας για δαπάνες λειτουργίας ανέρχεται στο ποσό των 31.840.000 ευρώ. Η κατανομή της επιχορήγησης σε επιμέρους δραστηριότητες και τμήματα ανήκει στα όργανα διοίκησης των Ιδρυμάτων.

Σε κάθε περίπτωση, βασική μέριμνα του ΥΠΟΠΑΙΘ αποτελεί η διασφάλιση, με κάθε δυνατή βοήθεια, της εύρυθμης και αδιατάρακτης λειτουργίας των κατευθύνσεων μέσω της απαιτούμενης χρηματοδότησης και στελέχωσης των τμημάτων.

Επιπρόσθετα στις περιπτώσεις συγχωνεύσεων το εκπαιδευτικό προσωπικό των συγχωνευόμενων τμημάτων – που κατά κανόνα αποτελούν τις κατευθύνσεις προχωρημένου εξαμήνου του νέου τμήματος – εντάσσεται στο τμήμα που προκύπτει από τη συγχώνευση καλύπτοντας κυρίως τις εκπαιδευτικές ανάγκες των ως άνω κατευθύνσεων και βοηθώντας στην απρόσκοπτη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.