Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Ο Ομπάμα μείωσε τις ποινές 46 βαρυποινιτών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Αυτοί οι άνδρες και αυτές οι γυναίκες δεν ήταν σκληροί κακοποιοί».

«Οι ποινές τους δεν ήταν αντίστοιχες του εγκλήματος. Αν είχαν καταδικαστεί με βάση τον νόμο που ισχύει σήμερα, πολλοί από αυτούς θα είχαν ήδη εκπληρώσει το χρέος τους προς την κοινωνία», είπε ο Μπαράκ Ομπάμα μετατρέποντας σήμερα τις ποινές που είχαν επιβληθεί σε 46 Αμερικανούς που είχαν καταδικαστεί για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, εξηγώντας ότι η απόφασή του ελήφθη από την ανάγκη να «διορθωθούν» οι ακραίες, πολυετείς καθείρξεις που επέβαλαν τα δικαστήρια πριν από πολλά χρόνια.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος ζητά εδώ και αρκετό καιρό να προχωρήσει η μεταρρύθμιση του συστήματος απονομής δικαιοσύνης στη χώρα, έχει ανακοινώσει και στο παρελθόν παρόμοια μέτρα. Αυτή όμως ήταν η πρώτη φορά που μείωσε τις ποινές τόσων πολλών κρατουμένων ταυτόχρονα.

«Μετατρέπω τις ποινές των 46 κρατουμένων που καταδικάστηκαν πριν από πολλά χρόνια, κάποιοι από αυτούς πριν από δεκαετίες», εξήγησε σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμά του που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον Λευκό Οίκο. «Αυτοί οι άνδρες και αυτές οι γυναίκες δεν ήταν σκληροί κακοποιοί. Οι περισσότεροι από αυτούς όμως καταδικάστηκαν σε κάθειρξη τουλάχιστον 20 ετών για διακίνηση ναρκωτικών, χωρίς να είναι βίαιοι», υπογράμμισε.

Ο Ομπάμα αναμένεται ότι θα παρουσιάσει αύριο, με την ευκαιρία της ομιλίας που θα εκφωνήσει στη Φιλαδέλφεια στο συνέδριο της μεγαλύτερης ένωσης Αφροαμερικανών για την προάσπιση των πολιτικών δικαιωμάτων, το σχέδιό του για τη μεταρρύθμιση του ποινικού συστήματος.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.