Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Τα 29 τρόφιμα που βοηθούν στην απώλεια βάρους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι πρέπει να τρώτε αν θέλετε να χάσετε κιλά.

Αν νομίζετε ότι τρώγοντας λιγότερη ποσότητα φαγητού θα καταφέρετε να χάσετε βάρος, ενδέχεται να μην το καταφέρετε. Αντίθετα, αν εστιάσετε στο τι ακριβώς καταναλώνετε, τότε μάλλον έχετε καλύτερες πιθανότητες να δείτε τους δείκτες της ζυγαριάς σας να «κατεβαίνουν».

Γεμίστε το πιάτο σας με φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και σπόρους που μπορούν να «κάψουν» θερμίδες, μειώνοντας παράλληλα το αίσθημα της πείνας και επιταχύνοντας την καύση του λίπους.

Σύμφωνα με τη διατροφολόγο Fiona Kirk η οποία μίλησε στη στήλη Femail της Daily Mail, «όσο περισσότερα θρεπτικά συστατικά καταναλώνει κανείς, τόσο περισσότερο θα αδυνατίζει, μιας και δε θα νιώθει συνεχώς πείνα».

«Αν θέλετε να χάσετε βάρος, πρέπει να μειώσετε την κατανάλωση τροφίμων που έχουν μικρή θρεπτική αξία και να τρέφεστε με τρόφιμα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά», ανέφερε ακόμη η ίδια, προσφέροντας μια λίστα με 29 τρόφιμα που βοηθούν στην απώλεια βάρους.

Δείτε ποια είναι αυτά...

1. Φιστικοβούτυρο

Τα φιστίκια συμβάλλουν στη σταθεροποίηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Αυτό σημαίνει ότι πέπτονται πιο αργά και απελευθερώνουν τη ζάχαρη σταδιακά στην κυκλοφορία του αίματος, παρέχοντας ενέργεια για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μειώνοντας παράλληλα την επιθυμία για σακχαρώδεις τροφές.

2. Μήλα

Τα μήλα περιέχουν πηκτίνη, μια χημική ουσία που περιέχεται ακόμη στα περισσότερα είδη μούρων και τα φρέσκα φρούτα. Η πηκτίνη βρίσκεται στα κυτταρικά τοιχώματα των περισσότερων φρούτων και ειδικά στα μήλα και περιορίζει το ποσό του λίπους που μπορούν να απορροφήσουν τα λιποκύττραρα.

3. Κόκκινο κρασί

Παρότι περιέχει αρκετές θερμίδες, η μέτρια κατανάλωση κρασιού μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους. Τα σταφύλια περιέχουν ουσίες που έχουν ανασταλτική δράση έναντι της πρόσληψης βάρους.

4. Λιναρόσπορος

Ο λιναρόσπορος είναι πλούσιος σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και αποτελεί μια πολύ υγιεινή διατροφική επιλογή, που προσφέρει υγιή λιπαρά στον οργανισμό, τα οποία απαιτούνται για τον μεταβολισμό του λίπους, αυξάνοντας το μεταβολισμό και παρέχοντας υψηλής ποιότητας πρωτεΐνες και φυτικές ίνες.

5. Πράσινο τσάι

Έρευνες έχουν δείξει, ότι το εκχύλισμα πράσινου τσαγιού ενισχύει το μεταβολισμό και μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους.

6. Γκρέιπφρουτ

Οι μοναδικές χημικές ουσίες που περιέχονται στο γκρέιπφρουτ και η βιταμίνη C βοηθούν στην καταπολέμηση του λίπους και μειώνουν τα επίπεδα ινσουλίνης, αποτρέποντας την αποθήκευση λίπους και προωθώντας την απώλεια βάρους.

7. Μπρόκολα

Πολλές έρευνες έχουν συνδέσει το ασβέστιο με την απώλεια βάρους. Το μπρόκολο δεν είναι μόνο μια πλούσια πηγή ασβεστίου, αλλά επίσης βιταμίνης C, η οποία ενισχύει την απορρόφηση του ασβεστίου.

8. Σόγια

Η σόγια περιέχει λεκιθίνη, η οποία εμποδίζει τη συσσώρευση λίπους, λειτουργώντας σαν «ασπίδα» και προλαμβάνοντας την αποθήκευση του λίπους στα λιποκύτταρα. Επιπλέον, διασπά τις λιπαρές αποθέσεις στον οργανισμό.

9. Κινόα

Αποτελεί μια πολύ καλή πηγή πρωτεϊνών, οι οποίες ενισχύουν το μεταβολισμό, την απώλεια λίπους και το «χτίσιμο» της μυϊκής μάζας που οδηγεί σε μεγαλύτερο «κάψιμο» θερμίδων.

10. Βρώμη

Καλή πηγή λιποδιαλυτών φυτικών ινών, που ενισχύουν το μεταβολισμό και ελέγχουν το αίσθημα της πείνας.

11. Κριθάρι

Μια πολύ καλή πηγή διαλυτών ινών, που βοηθούν στην απώλεια βάρους.

12. Σκόρδο

Το σκόρδο περιέχει αλισίνη (allicin), η οποία έχει προστατευτική δράση βοηθώντας τα κύτταρα να μειώσουν τις λιπαρές αποθέσεις.

13. Σούπες

Προτιμήστε τις υγιεινές σούπες, έναντι των λιπαρών σνακ ή ορεκτικών.

14. Αχλάδια

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Ρίο ντε Τζανέιρο βρήκαν, ότι οι υπέρβαρες γυναίκες που κατανάλωναν τρία μικρά αχλάδια την ημέρα έχασαν περισσότερο βάρος στο πλαίσιο μιας χαμηλής θερμιδικής αξίας δίαιτα, σε σχέση με όσες δεν κατανάλωναν φρούτα.

15. Μύρτιλα

Μια πάρα πολύ καλή πηγή βιταμίνης C. Έρευνες έχουν δείξει, ότι η βιταμίνη C είναι πολύ σημαντική στη διαχείριση του βάρους.

16. Λιπαρά ψάρια

Τα λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός, το σκουμπρί ή η ρέγκα, αποτελούν μια πολύ σημαντική πηγή υγιών λιπαρών, τα οποία έχει αποδειχθεί ότι βοηθούν στην απώλεια βάρους.

17. Αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα δίνουν το αίσθημα του κορεσμού, προλαμβάνουν την πρόσληψη βάρους και παρέχουν σημαντικά επίπεδα φυτικών ινών στον οργανισμό.

18. Καρύδια

Έρευνες έχουν δείξει, ότι 30 γραμμάρια καρύδια την ημέρα βελτιώνουν τα επίπεδα της χοληστερόλης στους ασθενείς με διαβήτη 2, μειώνοντας τον κίνδυνο παχυσαρκίας.

19. Μπανάνες

Μια πολύ καλή πηγή μαγνησίου. Το μαγνήσιο είναι ζωτικής σημασίας για την παραγωγή ενέργειας και τη σωστή λειτουργία του νευρικού συστήματος, προωθεί επίσης τη χαλάρωση των μυών και βοηθά τον οργανισμό να χρησιμοποιήσει την ινσουλίνη.

20. Ηλιόσποροι

Οι ηλιόσποροι είναι πλούσιοι σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και θρεπτικά συστατικά που ενισχύουν το μεταβολισμό και προωθούν την απώλεια βάρους.

21. Φακές

Οι φακές είναι μια πολύ καλή επιλογή για όσους θέλουν να χάσουν βάρος, καθώς περιέχουν πολύ λίγες θερμίδες και λιπαρά σε σχέση με τις ζωικές πρωτεΐνες.

22. Καυτερές πιπεριές

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες μελέτησαν τη σχέση της καψαϊκίνης με το «κάψιμο» θερμίδων και λίπους και βρήκαν, ότι η ουσία αυτή που περιέχεται στις καυτερές πιπεριές ενίσχυε το «κάψιμο» θερμίδων μετά από ένα γεύμα.

23. Βατόμουρα

Οι κατεχίνες των βατόμουρων ενεργοποιούν γονίδια που προκαλούν την καύση λίπους. Σύμφωνα με ερευνητές, οι κατεχίνες αυξάνουν την απώλεια λίπους από την κοιλία κατά 77%, ενώ διπλασιάζουν το συνολικό ρυθμό απώλειας βάρους.

24. Πεπόνι

Πλούσιο σε φυτικές ίνες και νερό, «γεμίζει» το στομάχι ενισχύοντας το αίσθημα κορεσμού, προσφέροντας χαμηλό αριθμό θερμίδων.

25. Σπανάκι

Περιέχει πολύ λίγες θερμίδες και τρώγεται τόσο ωμό, όσο και μαγειρεμένο.

26. Νερό

Μια νέα έρευνα από τη Γερμανία βρήκε, ότι μισό λίτρο νερό αυξάνει το μεταβολικό ρυθμό έως και κατά 30%. Επίσης, βοηθά στο να διαχωρίζει κανείς τη δίψα με το αίσθημα της πείνας.

27. Κανέλα

Κινέζοι ερευνητές βρήκαν ότι η κανέλα βοηθά στην απώλεια βάρους, ενισχύοντας τη δράση του μεταβολισμού και μειώνοντας το κάψιμο του λίπους στην κοιλιακή χώρα.

28. Σπαράγγια

Η ασπαραγγίνη επηρεάζει άμεσα τα κύτταρα του οργανισμού και τη διάσπαση του λίπους. Τα σπαράγγια περιέχουν επιπλέον μια χημική ουσία που βοηθά στη μείωση του λίπους.

29. Μανιτάρια

Τα μανιτάρια είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και χαμηλής θερμιδικής αξίας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.