Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Φαρμακοποιός χορηγούσε παράνομα σκευάσματα σε τοξικομανείς

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στον Άγιο Παντελεήμονα, συνελήφθη από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, 43χρονος φαρμακοποιός, για παράνομη χορήγηση ναρκωτικών φαρμακευτικών σκευασμάτων σε τοξικομανείς, οι οποίοι τα προόριζαν για διακίνηση. Παράλληλα, συνελήφθησαν και τέσσερα άτομα, ηλικίας 37, 50, 55 και 56 ετών, για παράνομη προμήθεια ναρκωτικών φαρμακευτικών σκευασμάτων, ενώ εμπλεκόμενος είναι και ένας 74χρονος ιατρός παθολόγος, κατηγορούμενος για παράνομες συνταγογραφήσεις.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο έρευνας σχετικά με την παράνομη εκτέλεση ιατρικών συνταγών και χορήγηση ναρκωτικών φαρμακευτικών σκευασμάτων, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη ατόμων, που παρανόμως προμηθεύονταν φαρμακευτικά δισκία, με σκοπό τη διακίνησή τους σε άλλα άτομα στο κέντρο της Αθήνας, καθώς και τη σύλληψη του φαρμακοποιού που τα χορηγούσε.

Στο πλαίσιο της παραπάνω επιχείρησης, αστυνομικοί εντόπισαν φαρμακείο στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, όπου ο 43χρονος φαρμακοποιός χορηγούσε στους λοιπούς συλληφθέντες ναρκωτικά φαρμακευτικά σκευάσματα, είτε εκτελώντας παράνομες ιατρικές συνταγές, είτε χωρίς συνταγές. Όπως διαπιστώθηκε, οι ιατρικές συνταγές είχαν εκδοθεί και χορηγηθεί παράνομα από 74χρονο ιατρό.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο φαρμακείο και στην οικία του 43χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Τριακόσια εξήντα τρία ναρκωτικά φαρμακευτικά δισκία, πλήθος πρωτότυπων μονόγραμμων συνταγών φαρμακευτικών ναρκωτικών δισκίων, το ποσό των 350 ευρώ, ένα πιστόλι κρότου με επτά φυσίγγια και ένα σπρέϊ πιπεριού.

Στο φαρμακείο, παράλληλα με την αστυνομική έρευνα, πραγματοποιήθηκε και έλεγχος από επιθεωρητές του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε για ανάκριση σε τακτικό ανακριτή.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.