Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Ο Πειραιάς ανοίγει κλιματιζόμενους χώρους για τον καύσωνα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οδηγίες προφύλαξης στις υψηλές θερμοκρασίες.

Σαραντάρια αναμένεται να χτυπήσει σήμερα το θερμόμετρο και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά θα διαθέσει κλιματιζόμενους χώρους στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά και το λιμάνι.

Θα διατεθούν όλα τα ΚΑΠΗ, όπως και στο δήμο Νίκαιας-Ρέντη, όπου διατίθεται, μέχρι το μεσημέρι και το Κλειστό Γυμναστήριο. Διαθέσιμοι χώροι θα υπάρχουν σε Κορυδαλλό, Κερατσίνι-Δραπετσώνα, στο Πέραμα και στο λιμάνι. Διαβάστε εδώ αναλυτικά όλους τους χώρους.
Οδηγίες προφύλαξης από τον καύσωνα

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά παραθέτει ορισμένες βασικές οδηγίες προφύλαξης από τον καύσωνα:

- Αποφύγετε την ηλιοθεραπεία και παραμείνετε σε σκιερά και δροσερά μέρη, μακριά από χώρους όπου επικρατεί συνωστισμός.

- Αποφύγετε τη βαριά σωματική εργασία, ιδιαίτερα σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία.

- Αποφύγετε το βάδισμα για πολύ ώρα ή το τρέξιμο κάτω από τον ήλιο.

- Προτιμήστε τα ελαφρά, άνετα και ανοιχτόχρωμα ρούχα από φυσικό υλικό, για να διευκολύνονται ο αερισμός του σώματος και η εξάτμιση του ιδρώτα.

- Επιλέξτε ένα καπέλο που εξασφαλίζει καλό αερισμό του κεφαλιού. Φορέστε μαύρα ή σκουρόχρωμα γυαλιά, με ειδική επίστρωση, που προστατεύουν από την αντανάκλαση του ήλιου.

- Φροντίστε η διατροφή σας να αποτελείται από ελαφρά και μικρά γεύματα, με έμφαση στα φρούτα και τα λαχανικά. Περιορίστε τα λιπαρά. Πίνετε άφθονα υγρά (νερό και χυμούς φρούτων). Αν ιδρώνετε πολύ, προσθέστε αλάτι στο φαγητό σας. Αποφύγετε τα οινοπνευματώδη ποτά.

- Κάντε χλιαρά ντους κατά τη διάρκεια της ημέρας και, αν χρειαστεί, τοποθετήστε υγρά καλύμματα στο κεφάλι και στον λαιμό. Μεριμνήστε για τα μέλη της οικογένειάς σας που πάσχουν από χρόνια νοσήματα (αναπνευστικά, καρδιαγγειακά, κ.λπ.).

- Συμβουλευτείτε τον θεράποντα ιατρό τους για την εφαρμογή ειδικών οδηγιών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.