Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

"Πόλεμο" με χρήστες του Facebook άνοιξε ο ηθοποιός Τιλ Σβάιγκερ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Ο δημοφιλής ηθοποιός στη Γερμανία Τιλ Σβάιγκερ δεν δίστασε να επικρίνει πολλούς χρήστες του Διαδικτύου οι οποίοι έγραψαν στον "τοίχο" του στο Facebook σχόλια εναντίον των μεταναστών, αφού ο ίδιος προηγουμένως είχε κάνει έκκληση για την οικονομική στήριξη των ανθρώπων που ζητούν άσυλο στη χώρα.

Το Σάββατο επανέλαβε στη σελίδα του στο Facebook την έκκληση που είχε απευθύνει μια εφημερίδα του Αμβούργου που ζητούσε βοήθεια για τους μετανάστες. "Να συμμετάσχουμε όλοι", έγραψε χαρακτηριστικά και το μήνυμά του συγκέντρωσε 19.000 "likes".

Ωστόσο, μέσα σε λίγα λεπτά η σελίδα του δέχτηκε επίσης δεκάδες ρατσιστικά σχόλια. Ορισμένοι μάλιστα ρωτούσαν γιατί ένας πλούσιος και διάσημος ζητά από ανθρώπους που δεν έχουν την ίδια οικονομική άνεση μ' αυτόν να δωρίσουν χρήματα. "Έχετε θέση για μια-δυο οικογένειες προσφύγων στη βίλα σας στην Ελβετία", έγραψε ένας χρήστης.

"Αυτό φοβόμουν. Μου προκαλείτε αηδία. Φύγετε από τη σελίδα μου, αναίσθητοι άνθρωποι! Με αρρωσταίνετε!" απάντησε πολύ γρήγορα ο ηθοποιός.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μιλώντας στην εφημερίδα Bild ο Σβάιγκερ είπε ότι θεωρεί "φρικτό" αυτό το κύμα μίσους εναντίον των μεταναστών.

Η Γερμανία έχει εξελιχθεί στον βασικό προορισμό των μεταναστών και των προσφύγων στην Ευρώπη. Μόνο φέτος αναμένεται ότι θα καταθέσουν αίτημα για χορήγηση ασύλου 450.000 άνθρωποι, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ όλων των εποχών. Από την 1η Ιανουαρίου στη χώρα έχουν φτάσει 180.000 πρόσφυγες, κυρίως από τη Συρία, αλλά επίσης και μετανάστες από το Κόσοβο ή την Αλβανία.

Τους τελευταίους μήνες πολλοί κοιτώνες ή κτίρια που προορίζονται να στεγάσουν ανθρώπους που θα ζητήσουν άσυλο στη Γερμανία έχουν δεχτεί επιθέσεις, κυρίως στις ανατολικές περιοχές της χώρας.


 Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.