Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Συνελήφθησαν «μαϊμού» αποκλειστικές νοσοκόμες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έλεγχοι σε νοσοκομεία της Αθήνας και του Πειραιά.

Νέα «φουρνιά» από παράνομες νοσοκόμες έφεραν στο φως οι έλεγχοι σε νοσοκομεία της Αθήνας και του Πειραιά.

Σε στοχευμένους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από τα Τμήματα Αλλοδαπών Αθηνών και Πειραιά την περασμένη εβδομάδα σε δύο νοσοκομεία για τον εντοπισμό αλλοδαπών γυναικών που εργάζονται παράνομα ως αποκλειστικές νοσοκόμες, συνελήφθησαν εννέα γυναίκες.

Ειδικότερα, διαπιστώθηκε ότι εννέα αλλοδαπές γυναίκες (έξι υπήκοοι Γεωργίας, μία Αλβανίας, μία Βουλγαρίας και μία Μολδαβίας) εργάζονταν ως αποκλειστικές νοσοκόμες, χωρίς να διαθέτουν το προβλεπόμενο πτυχίο Σχολής Αδελφών Νοσοκόμων, άδεια άσκησης επαγγέλματος της αρμόδιας Αρχής, βιβλιάρια Υγείας και δεν ήταν εγγεγραμμένες στο μητρώο αποκλειστικών νοσοκόμων του Νοσοκομείου. Επιπλέον, τρείς από τις ανωτέρω δεν διέθεταν νομιμοποιητικά έγγραφα παραμονής και εργασίας στη χώρα μας.

Σημειώνεται ότι η άσκηση του επαγγέλματος της αποκλειστικής νοσοκόμας, χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις, έχει σαν αποτέλεσμα τη στέρηση εσόδων από το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία, καθώς δεν εκδίδονται οι απαιτούμενες αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, ενώ επιπρόσθετα δεν καταβάλλονται οι προβλεπόμενες από το Νόμο ασφαλιστικές εισφορές.

Οι συλληφθείσες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.