Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

ΕΕΤΕΜ: Ρουσφετολογικές παρεμβάσεις του υπ. Παιδείας υπέρ της συντεχνίας του

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η Κυβέρνηση σπέρνει ανέμους για ικανοποίηση συντεχνιών και θα θερίσει θύελλες.

Έντονες είναι οι αντιδράσεις της ΕΕΤΕΜ για τη ρύθμιση του πολυνομοσχεδίου με την οποία τα πενταετή προπτυχιακά μετατρέπονται σε Μάστερ. Με ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι «παρά τις εγκλήσεις μας, ο Υπουργός Παιδείας, αρνείται να ασχοληθεί με τις εκκρεμότητες των Τ.Ε.Ι, αλλά αποδέχεται αυτούσιες τις τροπολογίες που του δίνει η αντιπρύτανης του Πολυτεχνείου. Με αυτό τον τρόπο ο κ. Μπαλτάς αποδεικνύει ότι το μόνο πρόβλημα που τον απασχολεί είναι το βάφτισμα των πενταετών προπτυχιακών σε Μάστερς και η σύνδεση τους με το 7ο επίπεδο του Εθνικού Πλαισίου Επαγγελματικών Προσόντων προκειμένου να τα διαφοροποιήσει επαγγελματικά από τα πτυχία τετραετούς φοίτησης πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι!»

Στην κατακλείδα της ανακοίνωσής της καλεί την Κυβέρνηση πριν υιοθετήσει τα ρουσφέτια του κ. Μπαλτά, να προωθήσει το σχέδιο νόμου της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ για τα επαγγελματικά δικαιώματα, το οποίο έχει παραδοθεί στον Υπουργό Παιδείας μαζί με την πρόταση για την ενιαία ανώτατη εκπαίδευση (Σύνοδος Πρόεδρων Τ.Ε.Ι στις 27-2-2015).

«Διαφορετικά η Κυβέρνηση σπέρνει ανέμους για ικανοποίηση συντεχνιών και θα θερίσει θύελλες» επισημαίνει η ΕΕΤΕΜ.

Η ανακοίνωση της Επαγγελματικής και Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών:

Οι ενστάσεις και οι φόβοι μας που είχαν εκφραστεί προεκλογικά για το πρόγραμμα του Κυβερνώντος κόμματος σχετικά με τα Τ.Ε.Ι, αλλά και μετεκλογικά με την σύνθεση της Κυβέρνησης (8 Υπουργοί είναι μέλη του Τ.Ε.Ε), δυστυχώς επαληθεύτηκαν.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, η διάταξη ρουσφέτι «της αναδρομικής μετατροπής πενταετών προπτυχιακών σε Μάστερ» καθώς και αποσπασματικές διατάξεις για τα επίπεδα επαγγελματικών προσόντων,χωρίς επίσημα να έχει θεσπιστεί το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων, εστάλη στο Γραφείο του Πρωθυπουργού και στον τομέα Παιδείας του Κυβερνώντος κόμματος προς έγκριση!

Παρά τις εγκλήσεις μας, ο Υπουργός Παιδείας, αρνείται να ασχοληθεί με τις εκκρεμότητες των Τ.Ε.Ι, αλλά αποδέχεται αυτούσιες τις τροπολογίες που του δίνει η αντιπρύτανης του Πολυτεχνείου.

Με αυτό τον τρόπο ο κ. Μπαλτάς αποδεικνύει ότι το μόνο πρόβλημα που τον απασχολεί είναι το βάφτισμα των πενταετών προπτυχιακών σε Μάστερς και η σύνδεση τους με το 7ο επίπεδο του Εθνικού Πλαισίου Επαγγελματικών Προσόντων προκειμένου να τα διαφοροποιήσει επαγγελματικά από τα πτυχία τετραετούς φοίτησης πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι!

Το Προεδρείο της Κ.Δ.Ε, ήδη, (48 ώρες μετά την συνεδρίαση της Κεντρικής Διοίκησης), αποστέλλει έγγραφο στον Πρωθυπουργό και στο κυβερνών κόμμα για μη αποδοχή των ανωτέρω ρουσφετολογικών ρυθμίσεων. Παράλληλα:

1. Καλεί την Τριμελή Γραμματεία της Συνόδου Προέδρων των Τ.Ε.Ι να συγκαλέσει άμεσα έκτακτη Σύνοδογια τις ρυθμίσεις Μπαλτά οι οποίες οδηγούν στην «σαλαμοποίηση» των Α.Ε.Ι (Τ.Ε.Ι - Πανεπιστήμια), θέμα πρωτίστως ακαδημαϊκό αφενός και αφετέρου- εάν υιοθετηθεί από την Βουλή -οδηγεί στην διάλυση των Τ.Ε.Ι και την έξοδο της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό ακαδημαϊκό χάρτη.

2. Καλεί τα κόμματα να πάρουν θέση και να παρέμβουν στον Πρωθυπουργό ώστε να δοθεί τέλος στην φαρσοκωμωδία της αναδρομικής αναγνώρισης αδιάσπαστου προπτυχιακού μάστερ γενικού χαρακτήρα που μας εκθέτει διεθνώς.

3. Καλεί τις παρατάξεις φοιτητών στα Τ.Ε.Ι να συγκροτήσουν άμεσα τα όργανα του σπουδαστικού κινήματος και να αναλάβουν δράση.

4. Καλεί τις Διοικούσες Επιτροπές των Ν.Τ και τα μέλη της Ένωσης σε ετοιμότητα.

Καλούμε την Κυβέρνηση, πριν υιοθετήσει τα ρουσφέτια του κ. Μπαλτά, να προωθήσει το σχέδιο νόμου της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ για τα επαγγελματικά δικαιώματα, το οποίο έχει παραδοθεί στον Υπουργό Παιδείας μαζί με τηνπρόταση για την ενιαία ανώτατη εκπαίδευση (Σύνοδος Πρόεδρων Τ.Ε.Ι στις 27-2-2015).

Διαφορετικά η Κυβέρνηση σπέρνει ανέμους για ικανοποίηση συντεχνιών και θα θερίσει θύελλες.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.