Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Στο ακροατήριο η υπόθεση της δολοφονίας που συγκλόνισε την Τουρκία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ξεκίνησε η δίκη των τριών ανδρών που κατηγορούνται ότι βίασαν και στη συνέχεια σκότωσαν μια 20χρονη φοιτήτρια στη νότια Τουρκία τον περασμένο Φεβρουάριο παρουσία πολλών δικηγόρων και εκπροσώπων μη κυβερνητικών οργανώσεων που ασχολούνται με τα δικαιώματα των γυναικών.



Η βάναυση δολοφονία της Εζγκετσάν Ασλάν, η οποία βρέθηκε νεκρή στις 13 Φεβρουαρίου, προκάλεσε κύμα διαμαρτυριών σε όλη τη χώρα και έφερε σε δύσκολη θέση την ισλαμοσυντηρητική κυβέρνηση η οποία κατηγορήθηκε ότι υποκινεί τη βία σε βάρος των γυναικών λόγω των θρησκευτικών προκαταλήψεών της.

Από την έρευνα που έγινε για την υπόθεση διαπιστώθηκε ότι η φοιτήτρια βιάστηκε και στη συνέχεια δολοφονήθηκε, αφού χτυπήθηκε με σιδερόβεργα, από τον οδηγό του λεωφορείου που την μετέφερε από το πανεπιστήμιο στο σπίτι της, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Με τους δύο συνενόχους του, τον πατέρα του και έναν φίλο του, ο δράστης Αχμέτ Σούφι Αλτιντοκέν έκοψε κατόπιν τα χέρια του θύματός του και προσπάθησε να κάψει το πτώμα για να εξαφανίσει τα ίχνη του.

Οι τρεις κατηγορούμενοι, που αν κριθούν ένοχοι μπορεί να καταδικαστούν σε ισόβια κάθειρξη, ήταν παρόντες το πρωί στη δίκη τους, στο δικαστήριο της Μερσίνας. Έξω από το δικαστικό μέγαρο είχαν συγκεντρωθεί εκατοντάδες πολιτες που ζητούσαν την επιβολή αυστηρής ποινής στους δράστες και φώναζαν συνθήματα όπως "Θέλουμε δικαιοσύνη για την Εζγκετσάν" και "Η Εζγκετσάν είναι η δική μας εξέγερση", όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ντογάν.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.