Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Πώς θα είναι ο τέταρτος ουρανοξύστης στο Ground Zero

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αποκαλύφθηκε το σχέδιο για το 2 World Trade Center στη Νέα Υόρκη.

Ένας ασύμμετρος ουρανοξύστης θα προστεθεί στον ορίζοντα της Νέας Υόρκης και θα υψωθεί στα 408 μέτρα προς τον ουρανό στο σημείο Ground Zero.

Το σχέδιο για τον ουρανοξύστη 2 World Trade Center, που θα είναι ο τέταρτος και τελευταίος που θα προστεθεί στο σημείο, αποκαλύφθηκε την περασμένη Τρίτη και οι εργασίες κατασκευής του αναμένεται να ολοκληρωθούν ως το 2021.



Η πρόταση ανήκει στην εταιρεία Bjarke Ingels από τη Δανία και αφορά έναν ασύμμετρο ουρανοξύστη ύψους 408 μέτρων, με 80 ορόφους.

Θα είναι το τρίτο υψηλότερο κτίριο στην πόλη, 132 μέτρα πιο κοντό από το One World Trade και θα διαθέτει δύο, πολύ διαφορετικές όψεις.



Από το 9/11 Memorial Plaza του World Trade Center θα φαίνεται λεπτός και ενιαίος, ως ένδειξη σεβασμού στα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου, ενώ από την περιοχή Tribeca θα μοιάζει σαν ένα κάθετο «χωριό» επτά ανεξάρτητων κτιρίων, «στοιβαγμένα» το ένα πάνω στο άλλο, αντιπροσωπεύοντας ένα πολύ πιο «ζωντανό» χαρακτήρα.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, αν οι εργασίες προχωρήσουν σύμφωνα με τα σχέδια, ο ουρανοξύστης θα είναι έτοιμος το Σεπτέμβριο του 2021, στην 20η επέτειο από την 11η Σεπτεμβρίου.












Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.