Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Πορτογαλική πόλη δίνει 5000 ευρώ για κάθε νεογέννητο μωρό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στόχος η αύξηση του συρρικνωμένου πληθυσμού της.

Για να μην ακολουθήσει τη μοίρα άλλων πόλεων που ερήμωσαν και μετατράπηκαν σε πόλεις- φαντάσματα, η ηλιόλουστη Αλκουτίμ στην Πορτογαλία έλαβε δραστικά μέτρα για την αύξηση του πληθυσμού της.

Βλέποντας τις γεννήσεις να περιορίζονται και τους κατοίκους της να λιγοστεύουν οι Αρχές της πόλης ανακοίνωσαν πως προσφέρουν 5000 ευρώ για κάθε νεογέννητο μωρό.

Την τελευταία 20ετία η Αλκουτίμ έχασε το ένα τρίτο του πληθυσμού της ενώ το ποσοστό παιδιών ανά γυναίκα έφτασε μεταξύ των χαμηλότερων στη χώρα με 0,9 παιδιά ανά γυναίκα. Η αναλογία 1,21 παιδιών ανά γυναίκα, που έχει η Πορτογαλία, είναι ήδη η χαμηλότερη στην Ευρώπη.

Η χώρα επλήγη σκληρά από την παγκόσμια οικονομική κρίση και, όπως και σε άλλες χώρες, το τίμημα ήταν βαρύ για τη νεολαία της Αλκουτίμ με αποτέλεσμα πολλοί να εξαναγκαστούν να εγκαταλείψουν την πόλη αναζητώντας δουλειά.

Αλλά και όσοι έμειναν ανέβαλαν τα σχέδιά τους για οικογένεια.

Για να αντιστρέψουν την πορεία αυτή οι Αρχές της πόλης ανακοίνωσαν το σχέδιο «μετρητά για παιδιά» προσφέροντας 5.000 ευρώ στα ζευγάρια για κάθε παιδί που θα κάνουν.

«Τα πράγματα των παιδιών κοστίζουν πολύ», δηλώνει η 29χρονη Daniela Silva καθώς ψωνίζει μαζί με τον 37χρονο σύζυγό της Nuno για τον έξι μηνών γιο τους.

Η 29χρονη είναι άνεργη, ο άνδρας της έχει άδεια ασθενείας από τη δουλειά του και η καθημερινότητά τους είναι δύσκολη. «Ζούμε με τα πεθερικά μου με 800 ευρώ το μήνα. Η βοήθεια της πόλης είναι για μας πολύ σημαντική», τονίζει ο Nuno.

Σύμφωνα με το σχέδιο της Αλκουτίμ, έξι οικογένειες λαμβάνουν οικονομική ενίσχυση και θα συνεχίσουν να την εισπράττουν μέχρι τα τρίτα γενέθλια των παιδιών τους.

Το πρότζεκτ αποφέρει ήδη καρπούς: εννέα γεννήσεις αναμένονται φέτος σε σχέση με έξι πέρσι. Το 1995 γεννήθηκαν στην Αλκουτίμ 23 μωρά.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.