Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Τέλη της επόμενης εβδομάδας το πολυνομοσχέδιο του υπ. Παιδείας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Περιλαμβάνει θέματα που αφορούν τους αναπληρωτές όπως το άνοιγμα πινάκων.

Την επόμενη εβδομάδα θα δοθεί το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας σε δημόσια διαβούλευση, όπως μας ενημέρωσε συνεργάτης της πολιτικής ηγεσίας. Στη συνάντηση που είχαν συνεργάτες του αναπληρωτή Υπουργού με το ΔΣ της ΔΟΕ και τους αιρετούς του ΚΥΣΠΕ ειπώθηκε ότι θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση στα τέλη της επόμενης εβδομάδας.

Μάλιστα υπήρξε δέσμευση από το Υπουργείο ότι το προσχέδιο θα σταλεί εγκαίρως στην Ομοσπονδία ώστε να διατυπωθούν προτάσεις και απόψεις για το σύνολο των ρυθμίσεων. Ακόμη, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα ανακοινωθεί το χρονοδιάγραμμα των υπηρεσιακών μεταβολών (μεταθέσεις, αποσπάσεις).

Σε ό,τι αφορά τις μετατάξεις και τον τρόπο διορισμού των εκπαιδευτικών, οι συνεργάτες του Αναπληρωτή Υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων ενημέρωσαν το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΟΕ και τους αιρετούς του ΚΥΣΠΕ ότι θα συνεχιστούν οι συνεδριάσεις των δύο αρμοδίων επιτροπών ώστε να εξευρεθούν άμεσα οι καλύτερες δυνατές λύσεις για το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας και οι οποίες θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.

Θυμίζουμε ότι στο εν λόγω νομοσχέδιο περιλαμβάνονται θέματα που αφορούν όχι μόνο τους μόνιμους αλλά και τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς όπως είναι το ξεκλείδωμα των πινάκων από το 2010 χωρίς την προσμέτρηση των δυσπρόσιτων του 2010-14, άρση του διετούς αποκλεισμού όσων αρνούνται να αναλάβουν υπηρεσία ή παραιτούνται και κάποιες ρυθμίσεις για τις άδειες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.