Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Πρώην νομπελίστας παραιτείται γιατί έκανε σεξιστικά σχόλια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Υποστήριξε ότι οι γυναίκες επιστήμονες θα πρέπει να εργάζονται σε ξεχωριστά εργαστήρια από τους άνδρες.
Ο 72χρονος Βρετανός πρώην νομπελίστας Ιατρικής Τιμ Χαντ παραιτήθηκε από τη θέση του ως καθηγητής στη Σχολή Επιστημών της Ζωής του UCL, μετά τη δήλωσή του ότι οι γυναίκες επιστήμονες θα πρέπει να εργάζονται σε ξεχωριστά εργαστήρια από τους άνδρες.

«Επιτρέψτε μου να σας πω ποιο είναι το πρόβλημά μου με τις γυναίκες. Τρία πράγματα συμβαίνουν όταν βρίσκονται στο εργαστήριο: τις ερωτεύεσαι, σε ερωτεύονται και όταν τις κριτικάρεις κλαίνε» φέρεται να είπε ο 72χρονος.


ΤΙΜ ΧΑΝΤ

Ο Χαντ, που είχε τιμηθεί με το βραβείο Νόμπελ Ιατρικής το 2001, είπε επίσης στο συνέδριο πως έχει τη φήμη ότι είναι σοβινιστής. Ζήτησε συγγνώμη χθες λέγοντας πως ήταν ειλικρινής και πως τα σχόλια αυτά τα έκανε αστειευόμενος.

«Ο Τιμ Χαντ παραιτήθηκε σήμερα από τη θέση του Επίτιμου Καθηγητή της Σχολής Επιστημών της Ζωής του UCL έπειτα από σχόλια που έκανε για τις γυναίκες στην επιστήμη κατά το Παγκόσμιο Συνέδριο Επιστημονικών Συντακτών στις 9 Ιουνίου», ανέφερε χθες σε ανακοίνωση του το University College London.

«Το UCL είναι το πρώτο πανεπιστήμιο στην Αγγλία που δέχθηκε γυναίκες φοιτήτριες επί ίσοις όροις με τους άνδρες και το πανεπιστήμιο πιστεύει πως η έκβαση αυτή είναι συμβατή με τη δέσμευσή μας για την ισότητα των φύλων» προστίθεται στην ανακοίνωση.
Τι είναι η Βασιλική Εταιρία

Η Βασιλική Εταιρία, ένας βρετανικός θεσμός που προάγει τις επιστήμες και του οποίου ο Χαντ είναι μέλος, είχε δημοσιεύσει προχθές στην ιστοσελίδα της μία ανακοίνωση, στην οποία ανέφερε ότι επιθυμεί να «αποστασιοποιηθεί» από τις δηλώσεις του τελευταίου.

«Τα σχόλια (του κ. Χαντ) αφορούν τον πυρήνα των προκαταλήψεων εναντίον των γυναικών στην επιστήμη: [δηλαδή] την ιδέα ότι δεν μπορούμε να είμαστε σοβαρές υποψήφιες επειδή είμαστε υπερβολικά συναισθηματικές και, ακόμα χειρότερα, πως αποσπούμε τους άνδρες από τις έρευνές τους με τη σεξουαλική μας γοητεία», δήλωσε η Ντόροθι Μπίσοπ, καθηγήτρια νευροψυχολογίας της ανάπτυξης στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.