Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Αναβάλλεται η επίσκεψη της προέδρου της Νότιας Κορέας στις ΗΠΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε έξαρση ο MERS, εννιά οι νεκροί.

Δεν θα επισκεφτεί τις ΗΠΑ, όπως ήταν προγραμματισμένο, η πρόεδρος της Νότιας Κορέας Παρκ Γκέουν Χε ώστε να μπορέσει να επιβλέψει την αντιμετώπιση του ξεσπάσματος του MERS (Αναπνευστικό Σύνδρομο της Μέσης Ανατολής) στην χώρα της.

Η Παρκ αναμενόταν να αναχωρήσει για τις ΗΠΑ, το στενότερο σύμμαχο της χώρας της και να έχει συνάντηση με τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα την Τρίτη. Ωστόσο το γραφείο της ανακοίνωσε ότι η ερχόμενη εβδομάδα θα αφιερωθεί στην αντιμετώπιση του πρόσφατου ξεσπάσματος του MERS στην χώρα.

Οι αρχές της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν σήμερα δύο νέους θανάτους από τον κορονοϊό MERS, οι οποίοι ανεβάζουν σε 9 τον συνολικό αριθμό των νεκρών από το ξέσπασμα της νόσου στην χώρα.

Πρόκειται για δύο καρκινοπαθείς, μια 75χρονη γυναίκα και έναν 62χρονο άνδρα, οι οποίοι προσβλήθηκαν από τον ιό στο Ιατρικό Κέντρο Σάμσουνγκ, ένα σημαντικό νοσοκομειακό κέντρο που βρίσκεται στην νότια Σεούλ και στο οποίο έχει καταγραφεί ο υψηλότερος αριθμός κρουσμάτων.

Οι αρχές ανακοίνωσαν εξάλλου ότι κατέγραψαν 13 νέα κρούσματα, με τα οποία ανέβηκε σε 108 ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τότε που διαγνώστηκε το πρώτο κρούσμα, στις 20 Μαΐου, του κορονοϊού MERS στην χώρα. Επρόκειτο για έναν ασθενή που είχε επιστρέψει στην Νότια Κορέα από την Μέση Ανατολή ο οποίος ήρθε σε επαφή με άλλους ασθενείς σε νοσοκομείο προτού διαγνωστεί ότι πάσχει από την νόσο.

Οι αρμόδιες αρχές για την υγεία υπογραμμίζουν ότι μέχρι στιγμής η μετάδοση του κορονοϊού έχει γίνει μόνον μέσα σε νοσηλευτικά ιδρύματα και σημειώνουν ότι το ξέσπασμα του MERS δεν έχει εξαπλωθεί πέραν του κόσμου των νοσοκομείων.

Οι εννέα άνθρωποι που έχασαν την ζωή τους υπέφεραν από προβλήματα υγείας που προϋπήρχαν του κορονοϊού, επισήμανε επίσης το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Το πρόσφατο αυτό ξέσπασμα του MERS στην Νότια Κορέα έχει προκαλέσει ανησυχία στους κατοίκους της χώρας, στην οποία χιλιάδες άνθρωποι έχουν τεθεί σε καραντίνα και ο αριθμός των σχολείων που έχουν κλείσει έχει ανέλθει σε 2.474. Μεταξύ αυτών υπολογίζονται και 22 πανεπιστήμια. Πολλοί άνθρωποι φορούν μάσκες στους δρόμους, ενώ έχει διαπιστωθεί μείωση των πελατών στους κινηματογράφους και στους αγώνες μπέιζμπολ.

Το υπουργείο Υγείας διευκρίνισε ότι ο αριθμός των ανθρώπων, που μπορεί να έχουν έλθει σε επαφή με προσβληθέντες από τον MERS και που έχουν τεθεί τώρα σε καραντίνα, ανέρχεται πλέον σε 3.439, ενώ από την καραντίνα έχουν βγει 641 άνθρωποι.

Τα νέα κρούσματα στην Νότια Κορέα ανεβάζουν σε 1.257 τον συνολικό αριθμό των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον MERS παγκοσμίως, βάσει των στοιχείων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), και σε τουλάχιστον 448 τον συνολικό αριθμό των θανάτων που σχετίζονται με τον κορονοϊό αυτόν.

Η Νότια Κορέα έχει καταγράψει τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων στον κόσμο, μετά την Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Πρόληψη και τον Έλεγχο των Ασθενειών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.