Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Νέα εκκαθαριστικά για φορολογούμενους με μπλοκάκια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έχουν κατατεθεί ηλεκτρονικά περίπου 790.000 δηλώσεις.

Mε ορισμένα μικρά τεχνικά προβλήματα ξεκίνησε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων των επιχειρήσεων, τα οποία ήρθαν να προστεθούν στην καθυστερημένη έναρξη συνολικά της διαδικασίας υποβολής των δηλώσεων από φυσικά και νομικά πρόσωπα.

Λίγες ώρες μετά το άνοιγμα της ηλεκτρονικής εφαρμογής, το Taxisnet δεν «άντεξε, αλλά το πρόβλημα αποκαταστάθηκε σύντομα.

Από το σύνολο των 6 εκατομμυρίων δηλώσεων των φυσικών προσώπων που υπολογίζεται να υποβληθούν φέτος, μέχρι στιγμής έχουν κατατεθεί ηλεκτρονικά περίπου 790.000, όταν πέρυσι το αντίστοιχο διάστημα είχαν υποβληθεί περισσότερες από 2 εκατ. δηλώσεις.

Για να τηρηθεί η καταληκτική προθεσμία της 30ής Ιουνίου θα πρέπει στις επόμενες 20 ημέρες να υποβάλλονται 260.000 δηλώσεις ημερησίως. Αυτό θεωρείται πρακτικά αδύνατο και όλα πλέον δείχνουν ότι η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών θα παρατείνει την προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων τουλάχιστον κατά 15 ημέρες.

Για όσους φορολογούμενους έχουν εκδοθεί ήδη τα εκκαθαριστικά σημειώματα και εμπίπτουν στις ρυθμίσεις (τεκμήρια, «μπλοκάκια», αγρότες κ.λπ.) που πρόκειται να κατατεθούν στη Βουλή, θα δοθεί η δυνατότητα υποβολής τροποποιητικών δηλώσεων εντός της προθεσμίας. Μετά την υποβολή των τροποποιητικών δηλώσεων θα εκδοθεί νέο εκκαθαριστικό.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.