Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Πέθανε η έφηβη που είχε ζητήσει ευθανασία στη Χιλή

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Βοήθησε πολύ άλλα παιδιά που πεθαίνουν αντιμετωπίζοντας την ίδια ασθένεια» ανέφερε ο πατέρας.

Είχε γίνει γνωστή στο ευρύ κοινό όταν, ενώ νοσηλευόταν με κυστική ίνωση, ζήτησε από την Χιλιανή Πρόεδρο Μισέλ Βασελέ να της επιτρέψει να θέσει τέλος στη ζωή της. Τα ξημερώματα της Παρασκευής όμως το όνομά της ήρθε και πάλι στο προσκήνιο, αυτή τη φορά αναμεταδίδοντας την δυσάρεστη είδηση του θανάτου της.
Σε ένα συγκινητικό βίντεο που είχε ανεβάσει στο YouTube τον Φεβρουάριο, η Βαλεντίνα Μαουρέιρα είχε εκφράσει την επιθυμία να συναντηθεί με την πρόεδρο για να την πείσει να κάνει ευθανασία, γιατί όπως εξηγούσε είχε «κουραστεί να ζει» με την ανίατη νόσο.

Σήμερα ο πατέρας της, Φρέντυ Μαουρέιρα, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η Βαλεντίνα μετά από επιπλοκή της αρρώστιας, η οποία καταστρέφει τους πνεύμονες και άλλα όργανα, καθιστώντας δύσκολη την αναπνοή και δημιουργώντας σωρεία άλλων συμπτωμάτων, κατέληξε.

Συγκινημένος ανέφερε πως η κόρη του «βοήθησε πολύ άλλα παιδιά που πεθαίνουν», με το μήνυμά της, το οποίο είδαν χιλιάδες άτομα σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, και δημοσιοποίησε το θέμα της ευθανασίας στη Χιλή, όπου απαγορεύεται από το νόμο, είπε ο πατέρας του κοριτσιού.

Η κυστική ίνωση (cystic fibrosis) είναι η πιο συχνή, παγκοσμίως, κληρονομική θανατηφόρος νόσος της λευκής φυλής, που προκαλείται από τη μετάλλαξη ενός γονιδίου. Σύμφωνα με την ελληνική εταιρεία της νόσου, εκτιμάται ότι περίπου 50-60 παιδιά το χρόνο γεννιούνται με κυστική ίνωση στην Ελλάδα ενώ το 4-5% του γενικού πληθυσμού θεωρείται ότι είναι φορέας του παθολογικού γονιδίου.

Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.