Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Συνελήφθη αστυνομικός που εκβίαζε Πακιστανό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Χειροπέδες σε έναν 29χρονο αστυφύλακα και έναν 35χρονο από το Μπαγκλαντές πέρασαν οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της παράνομης κατακράτησης, απόπειρας εκβίασης και απρόκλητων σωματικών βλαβών σε βάρος 44χρονου υπηκόου Πακιστάν.

Οι αδιάφθοροι της ΕΛ.ΑΣ. ενημερώθηκαν χθες το απόγευμα, από αλλοδαπό υπήκοο Πακιστάν, ότι άγνωστα άτομα κατακρατούσαν παράνομα ομοεθνή του σε κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας και τον εκβίαζαν για να τους παραδώσει χρηματικό ποσό.

Σύμφωνα με την καταγγελία, 44χρονος από το Πακιστάν χθες το μεσημέρι, δέχτηκε επίθεση σε περιοχή της Αθήνας από ομάδα έξι υπηκόων Μπαγκλαντές, οι οποίοι τον εκβίαζαν να τους δώσει 18.000 ευρώ.

Στη συνέχεια με γροθιές και κλωτσιές τον οδήγησαν σε κατάστημα, ιδιοκτησίας του 35χρονου αλλοδαπού συλληφθέντα στο κέντρο της Αθήνας, όπου τον κατακρατούσαν παράνομα χωρίς τη θέλησή του. Επιπλέον, σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, κάλεσαν τηλεφωνικά τον 29χρονο αστυφύλακα, ο όποιος έφτασε στο σημείο δηλώνοντας την ιδιότητα του και μαζί με τους υπόλοιπους αλλοδαπούς δράστες άσκησαν σωματική βία στον 44χρονο παθόντα και τον απειλούσαν ότι θα συλληφθεί εάν δεν τους παραδώσει το χρηματικό ποσό που απαιτούσαν ή μέρος αυτού.

Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, εντόπισαν τον παθόντα εντός του καταστήματος, όπου και συνελήφθη ο 35χρονος αλλοδαπός ιδιοκτήτης. Στη συνέχεια εντοπίστηκε ο 29χρονος αστυνομικός, ο οποίος προσήχθη στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, όπου αναγνωρίστηκε από τον παθόντα, ενώ οι υπόλοιποι έξι εμπλεκόμενοι αλλοδαποί αναζητούνται προκειμένου να συλληφθούν

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο Αστυφύλακας τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.