Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Σε ισχύ από 14/5 τα μειωμένα Τέλη στα ΙΧ που βγαίνουν από την «ακινησία»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε ισχύ βρίσκεται από χθες η τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή και αφορά στην καταβολή μειωμένων Τελών Κυκλοφορίας στα αυτοκίνητα που ιδιοκτήτες τους αποφασίσουν να πραγματοποιήσουν άρση ακινησίας εντός του 2015 όπως ορίζει και η σχετική διάταξη που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης στις 14 Μαΐου 2015.

Να υπενθυμίσουμε πως το μέτρο ίσχυσε για πρώτη φορά πιλοτικά πέρσι και αρκετοί καταναλωτές έκαναν χρήση του μέτρου ώστε να επανακυκλοφορήσουν τα «ακινητοποιημένα» αυτοκίνητά τους καταβάλλοντας λιγότερα χρήματα για Τέλη Κυκλοφορίας αλλά και για ασφάλεια.

Πάντως όσοι ενδιαφέρονται να προβούν σε άρση ακινησίας των οχημάτων τους λαμβάνοντας από τις εφορίες τις πινακίδες κυκλοφορίας τους θα πρέπει να γνωρίζουν πως θα καταβάλλουν αναλογικά τα Τέλη Κυκλοφορίας μέχρι το τέλος του έτους συμπεριλαμβανομένου και του μήνα που θα γίνει η άρση της ακινησίας.

Δηλαδή αν κάποιος πραγματοποιήσει άρση ακινησίας του οχήματός του εντός του Μαίου τότε θα καταβάλλει τα 8/12 των ετήσιων Τελών Κυκλοφορίας ενώ αν την πραγματοποιήσει τον Ιούλιο θα καταβάλλει τα 6/12 των ετήσιων Τελών Κυκλοφορίας του οχήματός του.

Πιέστε εδώ για να διαβάσετε την Εφημερίδα της Κυβέρνησης που περιλαμβάνει το άρθρο για καταβολή μειωμένων Τελών Κυκλοφορίας σε περίπτωση άρσης ακινησίας.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.