Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Συνταξιούχοι στα χωράφια για το μεροκάματο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Με άνεργα παιδιά και εγγόνια, αναγκάζονται να συντηρήσουν τις οικογένειές τους
.
Εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες διαβίωσης περιγράφουν συνταξιούχοι στην Πάτρα. Η αχαϊκή πρωτεύουσα διαθέτει περίπου 50.000 συνταξιούχους, οι οποίοι με τις μειωμένες και κάτω των 600 ευρώ συντάξεις, καλούνται να ανταπεξέλθουν στα έξοδα πολυμελών οικογενειών, με παιδιά αλλά και εγγόνια άνεργα.

«Βγήκαμε από τα ιδρύματα και τα γηροκομεία, επιστρέψαμε στις οικογένειες μας, γιατί τα παιδιά μας χρειάζονται το ελάχιστο εισόδημά μας για να έχουν φαγητό», δήλωσε στο patrastimes.gr, ο αντιπρόεδρος των συνταξιούχων Πάτρας, Γιάννης Γκοτσόπουλος.

Ο ίδιος αποκαλύπτει πως οι συνταξιούχοι επέστρεψαν για λίγα ευρώ στις οικοδομές και στις χειρωνακτικές εργασίες, όπου υπάρχουν, ενώ αρκετοί για λίγα ευρώ την ημέρα έγιναν εργάτης γης στα χωράφια του νομού!

«Μας ζητούν να κάνουμε υπομονή και ετοιμάζονται να φτάσουν τις συντάξεις στα 300 ευρώ, όμως η πραγματικότητα είναι πως όσο και αν το θέλουν οι Ευρωπαίοι και οι πολιτικοί μας, να πεθάνουμε οι συνταξιούχοι, αν αυτό συμβεί θα πεθάνουν από την πείνα τα παιδιά μας τα οποία εμείς ζούμε, κατέληξε ο κ. Γκοτσόπουλος.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.