Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Πόλεμο στο λαθρεμπόριο κηρύσσει η κυβέρνηση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ετοιμάζεται τροπολογία για την πάταξη του φαινομένου με πρωταρχικό στόχο τα καύσιμα.

Τις τελευταίες πινελιές βάζει σύμφωνα με πληροφορίες το οικονομικό επιτελείο σε ειδική νομοθετική ρύθμιση για την πάταξη του λαθρεμπορίου τόσο στη μεγάλη πληγή των καυσίμων, όσο και στα ποτά και τσιγάρα.

Στο οικονομικό επιτελείο έχει διαμηνυθεί ότι η εν λόγω νομοθετική ρύθμιση πρέπει να περάσει άμεσα για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, την ώρα που δίνεται η μάχη για την επίτευξη συμφωνίας στο μέτωπο με τους ευρωπαίους εταίρους, καθώς θα αποτελεί έναν εκ των βασικών πυλώνων της κυβέρνησης για την εισροή εσόδων, τα οποία ειδάλλως θα πρέπει να αντικατασταθούν με ισοδύναμα μέτρα στα συνήθη υποζύγια.

Μετά την υποχρεωτική χρήση «πλαστικού» χρήματος για συναλλαγές από 70 ευρώ και πάνω, την οποία φέρεται να έχει αποφασίσει η κυβέρνηση, στο οικονομικό επιτελείο καταστρώνουν το σχέδιο με την ελπίδα να επιφέρουν καίριο χτύπημα στο λαθρεμπόριο, το οποίο στοιχίζει πολλά δισ. ευρώ στα κρατικά ταμεία.

Παράλληλα, από την πάταξη του λαθρεμπορίου εκτιμάται ότι θα μπορέσουν να εξασφαλιστούν περί τα 250 εκατ. ευρώ μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Σύμφωνα με πληροφορίες η νομοθετική ρύθμιση, η οποία πιθανότατα θα έρθει στη Βουλή με τροπολογία, θα προβλέπει την υποχρεωτική εγκατάσταση συστημάτων εισροών - εκροών σε όλη την εμπορική αλυσίδα διακίνησης των καυσίμων, διευρύνοντας ουσιαστικά την εγκατάσταση από τα πρατήρια και στα διυλιστήρια.

Σημειώνεται ότι στην τροπολογία θα προβλέπεται σύμφωνα με πληροφορίες και η παρακολούθηση με GPS όλων των οχημάτων που μεταφέρουν τα καύσιμα, είτε πρόκειται για φορτηγά είτε για τάνκερ.

Το κόστος εγκατάστασης εξετάζεται να καλυφθεί με κονδύλια του ΕΣΠΑ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.