Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Θύμα bullying η 22χρονης, που μαχαίρωσε συμμαθήτριες σε σχολή του ΟΑΕΔ; - Όλες οι εξελίξεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Θα σας κάνω να γελάσετε τελευταία φορά»

Φοιτητής στη σχολή του ΟΑΕΔ περιγράφει την επίθεση της 22χρονης.

Συγκλονίζει η μαρτυρία ενός συμμαθητή της 22χρονης σπουδάστριας σε σχολή του ΟΑΕΔ στου Ρέντη, που μαχαίρωσε εν ώρα μαθήματος 3 συμμαθήτριες της.

Η 22χρονη ξαφνικά σηκώθηκε από το θρανίο, έβγαλε ένα μαχαίρι και επιτέθηκε στις συμμαθήτριες της με αποτέλεσμα να τραυματίσει τρεις στα χέρια.

Όπως προέκυψε, η 22χρονη είχε πέσει θύμα bullying, καθώς σύμφωνα με πηγές από την ασφάλεια Πειραιά, η κοπέλα φέρεται να δεχόταν καθημερινά πειράγματα και κοροϊδίες για την εμφάνισή της ενώ στο σημείο όπου εξελίχθηκε στο συμβάν βρέθηκαν δύο μαχαίρια.

Το φρικτό περιστατικό περιέγραψε μιλώντας στην κάμερα του Mega ένας συμμαθητής των κοριτσιών.

«Ξαφνικά βγάζει ένα μαχαίρι και λέει "θα σας κάνω να γελάσετε τελευταία φορά εσείς που γελάτε μαζί μου", ενώ δεν την είχαν πειράξει ποτέ», περιγράφει ο συμμαθητής της 22χρονης.

«Άκουσα τις κοπέλες να ουρλιάζουν. Τη στιγμή που πήγαινε να μαχαιρώσει δεύτερη φορά, είδε που σηκώθηκα και θα την έπιανα και γύρισε σε μένα. Μετά άρπαξα μια καρέκλα, τη χτύπησα στο χέρι για να της πέσει το μαχαίρι και τη στιγμή που της έπεσε και γύρισε να το πιάσει άρπαξα την κοπέλα που χτύπησε πρώτη και βγήκαμε έξω».

Δείτε το βίντεο...



-----------

Η συγκλονιστική περιγραφή του μαθητή που αφόπλισε την 22χρονη

Σοκ προκαλούν οι αποκαλύψεις του σπουδαστή που αφόπλισε την 22χρονη η οποία μαχαίρωσε νωρίτερα τρεις συμμαθήτριές της στη σχολή νοσηλευτών του ΟΑΕΔ στο Ρέντη.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε σε δημοσιογράφους ο σπουδαστής, ο οποίος ονομάζεται Σκέπι, η 22χρονη σηκώθηκε μέσα στην τάξη την ώρα του μαθήματος και είπε: "Τώρα θα δείτε. Θα σας κάνω να γελάσετε για τελευταία φορά, εσείς που γελάτε μαζί μου". Ενώ, όπως τονίζει, "δεν την είχαμε πειράξει ποτέ".

Στη συνέχεια επιτέθηκε με το μαχαίρι στις συμμαθήτριές της και τις τραυμάτισε στο χέρι. Μάλιστα, μια από αυτές προσπάθησε να την μαχαιρώσει στην καρδιά, όμως εκείνη έβαλε το χέρι μπροστά και την απέτρεψε.





-----------

Η μαθήτρια περιγράφει την επίθεση της 22χρονης


Τη στιγμή της επίθεσης της 22χρονης στις τρεις συμμαθήτριές στη σχολής Νοσηλευτών του ΟΑΕΔ στο Ρέντη περιγράφει μία μαθήτρια - αυτόπτης μάρτυρας του αιματηρού επεισοδίου.

Αποκαλύπτει επίσης πως η 22χρονη είχε δημιουργήσει προβλήματα και στο παρελθόν.

Δείτε το βίντεο του enikos.gr



-----------

Τι δήλωσε η μητέρα της 22χρονης


«Δύο χρόνια, σε αυτό το σχολείο που ερχόταν, συνέχεια υπήρχε το ίδιο πρόβλημα. Την πείραζαν πολύ άσχημα», δηλώνει μπροστά στην κάμερα η μητέρα της 22χρονης μαθήτριας που μαχαίρωσε τρεις συμμαθήτριες της στη σχολή του ΟΑΕΔ στο Ρέντη.

Δείτε τι δήλωσε η μητέρα της 22χρονης μαθήτριας.



-----------

"Δεχόμουν πειράγματα για την εμφάνισή μου" λέει η 22χρονη


"Δεχόμουν πειράγματα για την εμφάνισή μου", φέρεται να ισχυρίζεται η 22χρονη που επιτέθηκε με μαχαίρι σε τρείς συμμαθήτριές της σε σχολή του ΟΑΕΔ στου Ρέντη. Στην υποδιεύθυνση ασφάλειας Πειραιά κατέθεσαν και οι τέσσερις κοπέλες.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η 22χρονη αναμένεται να οδηγηθεί πιθανότατα αύριο στην εισαγγελία Πειραιά. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η 22χρονη φέρεται να δεχόταν καθημερινά πειράγματα και κοροϊδίες για την εμφάνισή της, ενώ στο σημείο όπου εξελίχθηκε το αιματηρό συμβάν στη σχολική αίθουσα βρέθηκαν δύο μαχαίρια και σημειώσεις.

Οι τρεις κοπέλες που δέχθηκαν την επίθεση αρνούνται πως πείραζαν την κοπέλα, χαρακτήρισαν ανεξήγητη τη στάση της συμμαθήτριάς τους και ότι η επίθεση που δέχθηκαν ήταν απρόκλητη. Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες από την ασφάλεια Πειραιά υπάρχουν μαρτυρικές καταθέσεις από συμμαθητές της 22χρονης, που φέρεται να είχε γίνει εδώ και καιρό δέκτης σοβαρών πειραγμάτων.

-----------

Μητέρα 22χρονης: Τα κορίτσια που μαχαίρωσε, της είχαν επιτεθεί στο παρελθόν


«Την κορόιδευαν και την έβριζαν τα παιδιά στο σχολείο» υποστήριξε η Ελισάβετ Κοσίδη, μητέρα της 22χρονης που χθες μαχαίρωσε τρεις συμμαθήτριές της στη σχολή του ΟΑΕΔ, στου Ρέντη.

Η κ. Κοσίδη ανέφερε ότι τελευταία δεν έβλεπε καλά την κόρη της ενώ σημείωσε ότι φοβόταν πολύ και δεν ήθελε να πάει σχολείο.

«Τα κορίτσια που μαχαίρωσε η κόρη μου της είχαν επιτεθεί στο παρελθόν» ισχυρίστηκε η μητέρα της 22χρονης ενώ πρόσθεσε ότι δεν είχε παρέες και φιλίες και δεν ήθελε να βγαίνει βόλτες.

Αναφερόμενη σε περιστατικό στο παρελθόν, η κ. Κοσίδου ανέφερε ότι «χτύπησαν το παιδί μου ενώ ήταν εγχειρισμένο».

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:



-----------

"Κάτι σοβαρό συνέβη και αντέδρασε", λέει ο πατέρας της 22χρονης

Ως κατάληξη όσων περνούσε η κόρη του μέσα στη σχολή θεωρεί ο Γιώργος Κουσίδης την ενέργεια της 22χρονης που μαχαίρωσε τις τρεις συμμαθήτριές της στη σχολή του ΟΑΕΔ στου Ρέντη, όπως δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

«Κάτι πολύ μεγάλο έγινε και αντέδρασε έτσι», λέει ο πατέρας της σπουδάστριας και αποκάλυψε πως η 22χρονη δεχόταν επιθετικές συμπεριφορές από τις συμμαθήτριές της εξαιτίας της καταγωγής και της εμφάνισής της.

Δείτε το βίντεο του Mega:



-----------

Διευθυντής σχολής ΟΑΕΔ: Είχα ζητήσει κοινωνική λειτουργό για την 22χρονη


«Ευαίσθητο κορίτσι» χαρακτήρισε την 22χρονη ο Διευθυντής της σχολής του ΟΑΕΔ στου Ρέντη, Σπύρος Γισδάκης, ενώ σημείωσε ότι πριν από περίπου έναν χρόνο «είχε δημιουργηθεί ξανά θέμα» ανάμεσα στην 22χρονη και μία από τις συμμαθήτριές της που τραυμάτισε χθες.

Τότε είχε ζητηθεί η συνδρομή κοινωνικής λειτουργού και ψυχολόγου, οι οποίες είχαν επαφές τόσο με την 22χρονη και άλλους συμμαθητές της όσο και με τους γονείς των παιδιών.

Ο Διευθυντής της σχολής, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι πριν από λίγες ημέρες είχε επισκεφθεί το γραφείο του η 22χρονη και είχε παραπονεθεί ότι «την πειράζουν».

«Ανέβηκα πάνω με την υποδιευθυντή, πήρα τα παιδιά έξω και μιλήσαμε» σημείωσε ο κ. Γισδάκης, ο οποίος χαρακτήρισε «μη αναστρέψιμο» το κλίμα που είχε δημιουργηθεί ανάμεσα στην 22χρονη και τις συμμαθήτριές της, ενώ γι’ αυτόν τον λόγο είχε ζητήσει και αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος για την 22χρονη, όπως τόνισε.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:



-----------

Τι λέει συμφοιτητής της 22χρονης που μαχαίρωσε τις συμφοιτήτριές της

Πώς έφτασε σε κατάσταση αμόκ.

Ένα μυστηριώδες περιστατικό πριν από ένα χρόνο φαίνεται να άλλαξε για πάντα τις ισορροπίες μέσα στην τάξη του ΟΑΕΔ και να εξόργισε την 22χρονη, που χθες μαχαίρωσε τρεις συμμαθήτριές της.

Συμφοιτητής της χωρίς να εξηγήσει τι ακριβώς είχε συμβεί, έκανε λόγο για παιδική καζούρα, αρνούμενος τα σενάρια περί bullying.

«Πλέον, μετά από αυτό, που έφτασε μέχρι τα κεντρικά του ΟΑΕΔ, δεν σήκωνε μύγα στο σπαθί της. Ήταν πιο απόμακρη μέσα στην τάξη» παραδέχθηκε ο συμμαθητής της.

«Επειδή ειπώθηκαν πολλά, μετά και ένα περιστατικό που συνέβη πέρυσι, είπαμε μεταξύ μας ότι ήταν μια κακιά στιγμή. Ο διευθυντής μας ρώτησε αν μπορούμε να συνεχίσουμε να είμαστε στην ίδια τάξη και είπαμε ότι μπορούμε» πρόσθεσε.

«Η Μαρία δεν είχε προκαλέσει ποτέ προβλήματα. Μπορεί να ήταν η κακιά στιγμή, μπορεί να ξέσπασε» σημείωσε ο συμμαθητής της μιλώντας στο MEGA.

Όπως είπε, κοπέλα ξαφνικά σηκώθηκε και είπε: «Εγώ που είμαι τόσο καλοπροαίρετη μαζί σας, θα σας κάνω να γελάσετε για μια τελευταία φορά». Κατόπιν έβγαλε ένα μαχαίρι κατευθυνόμενη προς το μέρος μιας κοπέλας.

Πρόσθεσε πως δεν χτύπησε τυχαία αλλά ότι είχε σκοπό να πάει σε συγκεκριμένες κοπέλες. Όπως είπε, η πρώτη κοπέλα που τραυματίστηκε ήταν στην προσπάθειά της να την αφοπλίσει και μετά κατευθύνθηκε στη δεύτερη κοπέλα που καθόταν δίπλα του και την μαχαίρωσε.



-----------

«Έλεγαν στην κόρη μου "γιατί φοράς τέτοια ρούχα, είσαι γύφτισσα;"»


Ο πατέρας της 22χρονης που μαχαίρωσε συμμαθήτριές της περιγράφει τα όσα περνούσε η κοπέλα

Για τα πειράγματα που δέχονταν η κόρη του στη σχολή του ΟΑΕΔ στου Ρέντη, μίλησε ο πατέρας της 22χρονης που μαχαίρωσε την Πέμπτη 3 συμμαθήτριές της.

«Την πείραζαν, την έβριζαν γιατί ήταν ήσυχο κορίτσι, δεν μιλάει», αφηγείται ο πατέρας μιλώντας στο φακό του newsbeast.gr.

Επιπλέον, διαψεύδει όσα ακούστηκαν από συμμαθητές της ότι είχε ψυχολογικά προβλήματα, ενώ εξηγεί πως ο ίδιος γνώριζε τα όσα περνούσε η κόρη του και πως είχε κινηθεί σχετικά με το θέμα:

«Έκανα παράπονο στον αρμόδιο, το λυκειάρχη. Φέραν γιατρό, ψυχολόγο. Της μίλησαν, όλα καλά είναι είπαν», περιγράφει ο πατέρας.

«Το πρόβλημα ήταν με τους συμμαθητές» τονίζει και εξηγεί πως πείραζαν την κόρη του λέγοντας της «γιατί φοράς τέτοια ρούχα; Είσαι γύφτισσα;».

Δείτε τι δήλωσε ο πατέρας της 22χρονης...



-----------

Στο αυτόφωρο η 22χρονη


Στο αυτόφωρο με την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, οδηγήθηκε η 22χρονη που τραυμάτισε χθες το απόγευμα με μαχαίρι τρεις συμμαθήτριές της, στην τεχνική σχολή του ΟΑΕΔ στου Ρέντη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 22χρονη είναι από φτωχή οικογένεια και μένει σε σπίτι χωρίς ρεύμα, ενώ στη διάρκεια της χθεσινής της κατάθεσης στην υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά, ήταν συνεχώς τρομαγμένη και ξέσπαγε σε λυγμούς. Υποστήριξε ότι οι συμμαθήτριές της την πείραζαν διαρκώς, ενώ ήταν δέκτης άσχημων συμπεριφορών όταν επέστρεφε στο σπίτι της.

Πηγές από την Ασφάλεια ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι οι συνθήκες αυτές τις οποίες βίωνε η 22χρονη, φαίνεται να έχουν διαταράξει τον ψυχικό της κόσμο, ενώ η ίδια είχε εμπλακεί και πέρυσι σε ανάλογο επεισόδιο στο συγκεκριμένο σχολείο.

Μάλιστα για τον λόγο αυτόν βρισκόταν σε επιτήρηση από τους καθηγητές της, ενώ είχε κληθεί και κοινωνικός λειτουργός προκειμένου να προσφέρει υποστηρικτικές υπηρεσίες στην 22χρονη.

Στη σημείο όπου σημειώθηκε χθες το τραγικό περιστατικό βρέθηκαν δύο μαχαίρια, τα οποία, όπως εκτιμούν από την Ασφάλεια, τα πήρε από το σπίτι της.

Οι τρεις κοπέλες που τραυματίστηκαν στα χέρια- οι δύο αλβανικής καταγωγής ηλικίας 20 και 21 ετών και μία Ελληνίδα 20 ετών- στις καταθέσεις τους αρνήθηκαν ότι είχαν κάποιο πρόβλημα με τη συμμαθήτριά τους και χαρακτήρισαν ανεξήγητη τη στάση της, προσθέτοντας ότι δέχθηκαν την επίθεση απρόκλητα.

-----------

Ελεύθερη η 22χρονη που μαχαίρωσε τις συμμαθήτριές της


Ελεύθερη αφέθηκε το μεσημέρι, με εντολή της εισαγγελέως Ποινικής Δίωξης, η 22χρονη που τραυμάτισε χθες το απόγευμα με μαχαίρι τρεις συμμαθήτριές της, μέσα στην αίθουσα διδασκαλίας στην τεχνική σχολή του ΟΑΕΔ στου Ρέντη.

Η εισαγγελέας παρέπεμψε την κατηγορούμενη σε ρητή δικάσιμο, για τις 8 Ιουνίου στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά, ενώ συνοδεία αστυνομικών θα παραπεμφθεί σε ψυχολόγο και ψυχίατρο για να διαγνώσει αν είναι κλονισμένη η ψυχική της κατάσταση και υγεία.

H 22χρονη που κατηγορείται για επικίνδυνες σωματικές βλάβες σε απόπειρα και κατ' εξακολούθηση, εξερχόμενη από το δικαστικό μέγαρο με τη συνήγορό της Γιάννα Παναγοπούλου, ήταν ταραγμένη και σε φορτισμένη ψυχολογική κατάσταση και δεν θέλησε να πει κάτι στους δημοσιογράφους.

Από την πλευρά της, η δικηγόρος της, υποστήριξε ότι η συγκεκριμένη κοπέλα είναι ένα παιδί που έχει πέσει θύμα bullying κάτι που ισχυρίστηκε και η ίδια στην κατάθεσή της. Πρόσθεσε ότι στις ιδιόχειρες σημειώσεις της που βρέθηκαν μέσα στη σχολική της τσάντα, στο σημείο όπου έγινε το χθεσινό αιματηρό περιστατικό, το οποίο είναι σε γνώση της εισαγγελέως και έχει υποβληθεί στη ποινική δικογραφία, γράφει μέρες πριν το συμβάν τα εξής: «Δεν θέλω να τους σκοτώσω- Δεν θέλω να τους τραυματίσω- Θέλω απλώς να τους σταματήσω».

Όπως πρόσθεσε η κ. Παναγοπούλου το παιδί αυτό υφίσταται σχολικό εκφοβισμό και βία με όλες τις μορφές.

Υφίστατο έναν «Γολγοθά» καθώς το σχολείο είχε καταντήσει για την ίδια να είναι αφόρητο. Ήταν μια καλή μαθήτρια και καλύτερη από τα θύματα, στα οποία επιτέθηκε.

Τόνισε ότι η 22χρονη ισχυρίστηκε στην κατάθεσή της ότι οι συμμαθήτριές την κορόιδευαν για την εξωτερική της εμφάνιση, την περιέπαιζαν επειδή φορούσε γυαλιά, την σχολίαζαν ότι δεν είναι τόσο όμορφη και δεν είχε τόσο καλή εξωτερική εμφάνιση όσο τα θύματά της, οι συμμαθήτριές της στις οποίες επιτέθηκε. Αυτό που την ώθησε να επιτεθεί, υπογράμμισε η συνήγορος, ήταν ότι τις τελευταίες ημέρες στο σχολείο γίνονταν συζητήσεις για το θέμα του σχολικού εκφοβισμού λόγω της επικαιρότητας αλλά και της υπόθεσης του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

«Η ίδια έχοντας πέσει θύμα του σχολικού εκφοβισμού και ασπαζόμενη το γεγονός ότι κανείς δεν αντιλαμβάνεται κανείς δεν αφουγκράζεται τη δεινή της ψυχολογική θέση στην οποία έχει περιέλθει προσπάθησε να εξηγήσει στις καθηγήτριές της την κατάσταση την οποία περνούσε.

Όμως ένοιωθε ότι κανείς δεν την αντιλαμβανόταν και δεν αφουγκραζόταν τη δεινή της ψυχολογική κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει», τόνισε η κ. Παναγοπούλου και πρόσθεσε ότι «αντίστοιχο περιστατικό είχε σημειωθεί στην αρχή της σχολικής χρονιάς και είχε πάει στο σχολείο κοινωνική λειτουργός και ψυχολόγος όπου είχε μιλήσει με την 22χρονη και η ίδια είχε πει αυτά που περνούσε».
«Δεν ήταν κάτι το εφήμερο και το προσωρινό», τόνισε υπογραμμίζοντας ότι «δεν ήταν μία κατάσταση των τελευταίων ημερών ήταν μία χρόνια κατάσταση».

Η συνήγορος ανέφερε επίσης ότι η 22χρονη επανειλημμένως είχε εκφράσει και γνωστοποιήσει την κατάσταση την οποία περνούσε στον διευθυντή της σχολής της και στους καθηγητές, όμως κανείς δεν ασχολιόταν με την ίδια, αλλά μόνο με τα θύματα, τις συμμαθήτριές της που την ενοχλούσαν.

Η κ. Παναγοπούλου δήλωσε, εξάλλου, ότι η 22χρονη στις σημειώσεις της αναφέρει τα εξής: «Εγώ είμαι ένας αδύναμος άνθρωπος που θα πρέπει να σταθώ στα πόδια μου».

«Αυτό τα λέει όλα, αυτό δηλώνει την αδυναμία, τη ψυχολογική της κατάσταση αλλά και τη σωματική- είδατε είναι μια κοπέλα μικρής σωματικής διάπλασης δεν είναι πρόσφορη να τελέσει τέτοια ποινικά αδικήματα για τα οποία κατηγορείται» συμπλήρωσε η συνήγορος υπεράσπισης.

-----------

"Εγώ ήμουν το θύμα όχι αυτές", είπε η 22χρονη στους αστυνομικούς

Σοκ έχει προκαλέσει η χθεσινή επίθεση της 22χρονης μαθήτριας σε συμμαθήτριές της, σε σχολή του ΟΑΕΔ στου Ρέντη.

Όπως καταγγέλλουν οι γονείς της, η κοπέλα είχε πέσει θύμα λεκτικών επιθέσεων και κοροϊδίας για την καταγωγή και την εμφάνισή της

Η 22χρονη οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πειραιά όπου, σύμφωνα με πληροφορίες του Real Fm 97.8, ανέφερε ότι δεχόταν καθημερινά πειράγματα και κοροϊδίες για την εμφάνισή της αλλά και για την καταγωγή της, καθώς αν και γεννήθηκε στην Ελλάδα οι γονείς της κατάγονται από το Καζακστάν.

Ακούστε το ρεπορτάζ της Λαμπρινής Παπαδοπούλου στον Real Fm 97.8

 

----------- 

 22χρονη: Πέρασα έναν Γολγοθά 

Η 22χρονη Μαρία, η οποία επιτέθηκε με μαχαίρι σε τρεις συμμαθήτριές της σε σχολή του ΟΑΕΔ στο Ρέντη, μίλησε στους δημοσιογράφους. «Πέρασα έναν Γολγοθά. Δεν είμαι σε θέση να μιλήσω τώρα» δήλωσε χαρακτηριστικά. «Η 22χρονη ήταν θύμα bullying. Η ίδια είχε σημειώσει μέρες πριν από το περιστατικό, ότι δεν θέλω να τους σκοτώσω, δεν θέλω να τους τραυματίσω, θέλω απλά να τους σταματήσω! Το σχολείο για εκείνη είχε καταντήσει αφόρητο, λόγω του bullying που δεχόταν», δήλωσε η συνήγορος της 22χρονης, Γιάννα Παναγοπούλου. Δείτε το βίντεο από την εκπομπή "Mία":




Πηγή: http://www.newsbeast.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.