Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Πανηπειρωτική πρωτοβουλία κοινωνικής αλληλεγγύης ενόψει Πάσχα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στόχος να ανακουφιστούν οι πολίτες που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες.
Η Περιφέρεια Ηπείρου, οι μητροπόλεις και οι δήμοι όλης της Περιφέρειας ενώνουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να ανακουφιστούν οι πολίτες που ανήκουν στις ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες, με την ενίσχυση των συσσιτίων, των κοινωνικών παντοπωλείων, των γηροκομείων και των ιδρυμάτων προστασίας του παιδιού, ενόψει του Πάσχα.

Σε αυτή την κοινή πανηπειρωτική εκδήλωση κοινωνικής αλληλεγγύης, συγκεντρώνονται τρόφιμα μακράς διάρκειας, χαρτικά και είδη ατομικής υγιεινής, καθώς και καινούριο σχολικό υλικό, για τη συμβολή του έργου αλληλεγγύης και αγάπης που επιτελείται από τις μητροπόλεις της Ηπείρου, τα κοινωνικά παντοπωλεία και τα ιδρύματα πρόνοιας.

Σε σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας, επισημαίνεται πως σήμερα που η ανεργία και η φτώχεια εξακολουθούν να πλήττουν ιδιαίτερα τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, ο ανθρωπισμός και η αλληλεγγύη είναι τα μοναδικά μέσα για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.

Στόχος της πρωτοβουλίας αλληλεγγύης είναι η συνεργασία όλων των Αρχών και φορέων του τόπου για την ενεργοποίηση της κοινωνίας, των πολιτών, στην κατεύθυνση της ουσιαστικής και αποτελεσματικής προσφοράς προς τους αδύναμους συμπολίτες. Ακόμη και η πιο μικρή προσφορά έχει τεράστια αξία για τους συνανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Τα τρόφιμα και τα υπόλοιπα είδη θα συγκεντρώνονται στις μητροπόλεις και τους ιερούς ναούς των τεσσάρων νομών, στην Περιφέρεια Ηπείρου και σε όλους τους δήμους, από τη Μεγάλη Δευτέρα έως τη Μεγάλη Τετάρτη.

Για την πρωτοβουλία κοινωνικής αλληλεγγύης, ο αρχιμανδρίτης Εφραίμ, εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Μάξιμος και η Εκκλησία συμμετέχουν και ενώνουν τις δυνάμεις τους μαζί με τους δήμους και την Περιφέρεια, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις ανάγκες των συνανθρώπων μας. Από την πλευρά μας είμαστε έτοιμοι και μέσα από την πείρα μας αυτά τα χρόνια που προσπαθούμε και ίσως κάτι καταφέραμε για τη στήριξη των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη, να ενώσουμε και εμείς τις δυνάμεις μας και μαζί να προχωρήσουμε. Και μαζί θα τα καταφέρουμε».

Σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησαν οι αντιπεριφερειάρχες, Οδ. Πότσης και Ιω. Καραμπίνας, καθώς και ο γενικός διευθυντής Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Ηπείρου, Ι. Νικόπουλος, απηύθυναν κάλεσμα συμμετοχής σε όλους τους Ηπειρώτες.

«Για πρώτη φορά μετά από τέσσερα και πλέον χρόνια λειτουργίας του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας, που αγκαλιάζει όλη την Ήπειρο, οι μητροπόλεις, οι δήμοι και δίπλα τους η Περιφέρεια Ηπείρου, ξεκινούν μία προσπάθεια πανηπειρωτική, για τη συγκέντρωση τροφίμων και άλλων ειδών» σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης Οδ. Πότσης, αρμόδιος για θέματα Πρόνοιας, Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης.

Ο αντιπεριφερειάρχης, Ιω. Καραμπίνας, αρμόδιος για θέματα Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Εθελοντισμού, τόνισε: «Θα πρέπει να είμαστε όλοι αλληλέγγυοι, να βοηθήσουμε όλους όσους έχουν ανάγκη, όχι μόνο για αυτές τις άγιες ημέρες, αλλά να γίνει βίωμά μας και να έχουμε την παιδεία να το κάνουμε καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.