Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

«Μείωση εσόδων από τις ημέρες ελεύθερης εισόδου σε μουσεία»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι παρατηρήσεις της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων.

Τα μέτρα, που αναφέρονται στις προτάσεις του υπουργείου Οικονομικών προς τους θεσμούς και αφορούν εισιτήρια και εισπράξεις από μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, σχολιάζει η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ).

«Καταρχήν δεν καταλαβαίνουμε πώς θα προκύψει αύξηση των εσόδων των μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, όταν ανακοινώνεται ότι μία Κυριακή τον μήνα, για όλη τη θερινή περίοδο (full season), καθώς επίσης και πολλές Κυριακές κατά τη χειμερινή περίοδο, θα είναι ελεύθερη η είσοδος για όλους τους επισκέπτες. Δηλαδή, αν καλώς κατανοούμε, θα επιτρέπετε σε οργανωμένα γκρουπ, κρουαζιέρες και μεμονωμένους τουρίστες, να προσέρχονται εκείνη την ημέρα και έτσι να αποφεύγουν την καταβολή του προβλεπόμενου εισιτηρίου. Αυτό ακριβώς είχε ισχύσει επί πολλά χρόνια κατά το παρελθόν και επειδή το Δημόσιο έχανε τεράστια ποσά, είχε καταργηθεί και με δικές μας παρεμβάσεις», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΠΕΥΦΑ.

«Αν τελικά ισχύσει αυτό, οι μόνοι ωφελημένοι θα είναι ξένοι και Έλληνες tour operators, που οργανώνουν ομαδικές επισκέψεις, κρουαζιέρες κλπ, οι οποίοι όπως όλοι γνωρίζουμε δεν έχουν ζημιωθεί καθόλου από την οικονομική κρίση, που μαστίζει τη χώρα μας. Δεν μπορούμε λοιπόν να συμφωνήσουμε σ' αυτή την πρόταση του υπουργείου Οικονομικών και του υπουργείου Πολιτισμού, σε βάρος των δημοσίων εσόδων. Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει το συγκεκριμένο μέτρο», καταλήγει η ανακοίνωση της Ένωσης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.