Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Καταγγελίες για τα εργασιακά οδηγών λεωφορείων και φορτηγών από την ΠΟΣΕΜ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Για απαράδεκτες συνθήκες κάνει λόγο η Ομοσπονδία.

Για απαράδεκτες συνθήκες εργασίας οδηγών φορτηγών σε εργολαβίες στα εργοτάξια της ΔΕΗ στο Λεκανοπέδιο Πτολεμαΐδας - Κοζάνης, αλλά και στα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική έκαναν λόγο, σε συνέντευξη τύπου, εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνδικάτων Εργατοϋπαλλήλων Μεταφοράς (ΠΟΣΕΜ).

Ο εργασιακός σύμβουλος της ΠΟΣΕΜ Μιχάλης Παπαδόπουλος ανέφερε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις οι οδηγοί «εξαντλούν το δεκάωρο» ημερησίως, σε οχήματα «σαράβαλα» που συχνά δεν πληρούν τους όρους ασφάλειας, ενώ εμφανίζονται φαινόμενα παραβίασης των μισθολογικών και εργασιακών δικαιωμάτων τους, την ίδια ώρα που δε γίνονται όσοι έλεγχοι θα έπρεπε από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

«Δεν λέμε ότι όλοι οι εργολάβοι είναι σε αυτή την κατάσταση, αλλά οι τυπικοί στις υποχρεώσεις τους τείνουν να γίνουν η εξαίρεση, όχι ο κανόνας» δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος.

Τόνισε, επίσης, ότι στα ΚΤΕΛ σε μεγάλο ποσοστό, πλημμελώς, δεν ζητείται από τους οδηγούς η θεώρηση βιβλιαρίου υγείας τους κατ' έτος, όπως προβλέπεται, παρότι μεταφέρουν επιβάτες και προειδοποίησε ότι εν όψει της έναρξης της περιόδου των σχολικών εκδρομών πρέπει να ενταθούν οι έλεγχοι για την ύπαρξη δεύτερου οδηγού, την καταλληλότητα οδηγών και αυτοκινήτων και στα τουριστικά λεωφορεία που μεταφέρουν μαθητές.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.