Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Νικολούδης: Εξαιρετικά δύσκολη η έρευνα σε λίστες και offshore

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Από τις 766 υπεράκτιες εταιρίες έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι σε μόλις 72.

Να χαμηλώσει τον πήχη για τα έσοδα από τις διάφορες λίστες της φοροδιαφυγής και τις offshore εταιρίες επιχείρησε ο υπουργός Επικρατείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς, Παναγιώτης Νικολούδης, χαρακτηρίζοντας τη διερεύνησή τους «εξαιρετικά δύσκολη».

Αναφερόμενος στη λίστα Λαγκάνρτ, ο κ. Νικολούδης σημείωσε ότι «ο έλεγχος είναι εξαιρετικά δύσκολος δεδομένου ότι η Ελβετία θεωρεί ότι τα στοιχεία είναι παράνομα αποκτηθέντα και αρνείται να δώσει πληροφορίες. Το να επιχειρήσει κάποιος φορολογικό έλεγχο στηριζόμενος μόνο στην λίστα Λαγκάρντ ή Λουξεμβούργου ή Νικολούδη είναι περίπου βέβαιο ότι θα καταλήξει σε λανθασμένα συμπεράσματα. Ο σωστός τρόπος είναι: μαζί με άλλα στοιχεί να γίνουν συνεκτιμήσεις. Να βρω για παράδειγμα εάν ο «χ» φορολογούμενος που βρίσκεται στην λίστα, έχει παράλληλα αλλού καταθέσεις, μετοχές και την συνολική την συνολική εικόνα να την αντιπαραβάλω με το τι δηλώνει».

Πρόσθεσε δε ότι «ο έλεγχος των offshore «είναι εξαιρετικά δύσκολος. Επί των ημερών μου είχα καταφέρει να πετύχω συλλογή πληροφοριών όμως απαιτούνται συλλογικές και συντονισμένες κινήσεις», ενώ ανέφερε ότι από τις 766 εξωχώριες εταιρίες που βρίσκονται στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών αρχών, έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι μόλις για 72!


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.