Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Ο ιδιαίτερος δάσκαλος της γιόγκα και οι σεξουαλικές επιθέσεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η αυτοκρατορία του κινδυνεύει εξαιτίας των κατηγοριών.

Ο ιδρυτής της Bikram yoga, Bikram Choudhury θεωρεί τους ισχυρισμούς ότι επιτέθηκε με σεξουαλικό σκοπό σε έξι μαθήτριές του, γελοίες και ότι μπορεί να έχει όποια γυναίκα θέλει.

Ο ιδιαίτερος δάσκαλος της γιόγκα και οι σεξουαλικές επιθέσεις

«Οι γυναίκες με αγαπούν. Αρέσω στις γυναίκες», είπε ο 69χρονος Choudhury στο CNN «οπότε αν ήθελα να σχετιστώ με μια γυναίκα, δεν θα χρειαζόταν να της επιτεθώ», συμπλήρωσε. Ο πρωτοπόρος δάσκαλος της γιόγκα, διδάσκει την αρχέγονη αυτή τακτική μέσα σε μια αίθουσα με υψηλότατες θερμοκρασίες, απαντά πρώτη φορά για τις κατηγορίες εις βάρος του και τις μηνύσεις που απειλούν την καριέρα του αλλά και την αυτοκρατορία του.

Ο δάσκαλος έχει περί τις 700 σχολές γιόγκα σε 220 χώρες, συμπεριλαμβανομένων πολυτελών κέντρων και στο Upper West Side στη Νέα Υόρκη. Αλλά το 2013, έξι μαθήτριές του τον κατηγόρησαν για σεξουαλική επίθεση, με μια από αυτές, την Sarah Baughn να δηλώνει ότι ο 69χρονος την εκβίασε λέγοντάς της ότι αν δεν έκανε σεξ μαζί του, δεν θα προχωρούσε η καριέρα της στη γιόγκα.

«Τον κοίταξα στα μάτια και τον έσπρωξα μακριά μου και του είπα ‘μπορώ να το κάνω και μόνη μου’», είπε η ίδια στο CNN αναφερόμενη στην επίθεση και στην απάντηση που έδωσε εκείνη όταν της είπε ότι θα γινόταν τροχοπέδη στην καριέρα της.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.