Τρίτη 28 Απριλίου 2015

«Θολό» τοπίο αναφορικά με τις πληρωμές του ΕΟΠΥΥ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Την έντονη ανησυχία τους εκφράζουν οι φαρμακοποιοί.

Την ανησυχία τους για το «θολό», όπως το χαρακτήρισαν τοπίο των πληρωμών από τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) εξέφρασαν σήμερα κατά την έκτακτη συνεδρίασή τους οι πρόεδροι των φαρμακευτικών συλλόγων της χώρας.

«Οι αναφορές για μερική εξόφληση των φαρμακοποιών μέχρι τα τέλη του μήνα δεν ικανοποιούν τον κλάδο δεδομένου ότι οι υποχρεώσεις όλων των παρόχων είναι συγκεκριμένες και όχι τμηματικές», ανέφεραν. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να τους καταβληθεί το 50% των οφειλών του Ιανουαρίου που υπολογίζονται συνολικά σε 160 εκ. ευρώ.

Οι φαρμακοποιοί συμφώνησαν ότι τα χρονικά περιθώρια εκπνέουν και η συνάντηση των φορέων που εμπλέκονται στην διακίνηση του φαρμάκου, η οποία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη, θα είναι καθοριστική για τις περαιτέρω κινήσεις τους.

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κωνσταντίνος Λουράντος, επανέλαβε το αίτημα για συνάντηση με τον πρωθυπουργό, τονίζοντας ότι «η Υγεία και το Φάρμακο πρέπει να είναι στις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης».


 

Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.