Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Ελεύθεροι, παρά την ενοχή τους για σωματεμπορία οι ιδιοκτήτες γνωστής αλυσίδας φούρνων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τους αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου.

Επτά χρόνια μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης σωματεμπορίας με θύματα γυναίκες κυρίως από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και πρωταγωνιστή ιδιοκτήτη γνωστής αλυσίδας φούρνων το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έγραψε τον επίλογο καταδικάζοντας τους τέσσερις βασικούς κατηγορούμενους σε ποινές κάθειρξης από 10 έως 12,5 χρόνια. Οι ποινές επιβλήθηκαν, ωστόσο, οι κατηγορούμενοι έφυγαν ελεύθεροι από το δικαστήριο καταβάλλοντας εγγυοδοσία από 20.000 έως 200.000 ευρώ.

Οι δικαστές αναγνώρισαν στους κατηγορούμενους το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου (κατά πλειοψηφία 2-1) γεγονός που καθόρισε και το αποτέλεσμα, όπως σχολίαζαν νομικοί κύκλοι.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο κήρυξε ομόφωνα ενόχους τον πρώην ιδιοκτήτη αλυσίδας φούρνων, Αγγ. Γιαννακόπουλο, τους υπαλλήλους καταστήματος Μιχαήλ Κρέτου και Φλιοστόρ Ιγκόρ για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της σωματεμπορίας, ενώ για τις ίδιες πράξεις καταδικάστηκε κατά πλειοψηφία (2-1) ο απόστρατος αστυνομικός Κ. Κύρου.

Επίσης, ο Κρέτου Μιχαήλ καταδικάστηκε κατά πλειοψηφία (2-1) για τις πράξεις της αρπαγής και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, ενώ ο Φλιοστόρ Ιγκόρ για το πλημμέλημα της πλαστογραφίας μετά χρήσεως. Ο τελευταίος μαζί με τον Αγγ. Γιαννακόπουλο καταδικάστηκαν επίσης για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε αρπαγή.

Ο Αγγ. Γιαννακόπουλος καταδικάστηκε κατά συγχώνευση σε ποινή κάθειρξης 10 χρόνια και έξι μήνες, ο Μιχαήλ Κρέτου 12 έτη και έξι μήνες και σε κάθειρξη 10 ετών και 10 μηνών καταδικάστηκε ο Ελιοστόρ Ιγκόρ . Αντίστοιχα, για τον κ. Κύρου επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 10 ετών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν για τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και για την παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών καθώς και ότι σε όλες τις περιπτώσεις που υπήρξε διαφωνία στην ετυμηγορία του δικαστηρίου, μειοψήφησε η πρόεδρος της έδρας, η οποία είχε την άποψη ότι υπήρξαν αμφιβολίες για την ενοχή των κατηγορουμένων.

Και οι τέσσερις πρωταγωνιστές της υπόθεσης αφέθηκαν ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους, αλλά και με την καταβολή εγγυοδοσίας. Ο Αγ. Γιαννακόπουλο θα καταβάλλει 200.000 ευρώ, ο Φλιοστόρ Ιγκόρ 70.000 ευρώ, ο Κ. Κύρου 50.000 ευρώ και ο Μιχαήλ Κρέτου 20.000 ευρώ.

Το δικαστήριο καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με αναστολή, της Άννα Μαρία Κούλπα για τα πλημμελήματα της αντίστασης και της απλής σωματικής βλάβης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.