Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Παρέμβαση σε τρια σημεία για φθηνότερα φάρμακα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Παρέμβαση τριών σημείων στα φάρμακα θα ανακοινώσει τον Μάιο η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Στόχος είναι να διατεθούν στους πολίτες φθηνότερα σκευάσματα για σοβαρές παθήσεις, περισσότερα ελληνικά γενόσημα και σταθερός φαρμακευτικός προϋπολογισμός για τα επόμενα χρόνια.

Το εγχείρημα αποβλέπει στα εξής: Να καλυφθούν επαρκώς ασφαλισμένοι και ανασφάλιστοι, χωρίς να απαιτηθούν επιπλέον πόροι. Να στηριχθεί, παράλληλα, η ελληνική φαρμακοβιομηχανία. Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ανέφερε στη Θεσσαλονίκη ότι κύριος όρος της πρότασης είναι «φάρμακο για όλους».

Σύμφωνα με τον υπουργό, απώτερος στόχος είναι να μειωθεί σταδιακά και η συμμετοχή των ασφαλισμένων, η οποία αυξήθηκε θεαματικά την τελευταία πενταετία. Πώς θα γίνουν αυτά; Σε πρώτη φάση, θα διαμορφωθεί «κλειστός» προϋπολογισμός για τα λεγόμενα φάρμακα υψηλού κόστους ή φάρμακα για τις σοβαρές παθήσεις (νόμος 3816).



Αυτό σημαίνει ότι το διατιθέμενο ποσό από τον ΕΟΠΥΥ θα παραμείνει σχεδόν αμετάβλητο (δαπάνη 2014 + 3% ετησίως) και οι εταιρείες θα πρέπει να προσαρμόσουν τις τιμές τους προς τα κάτω.
 


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.