Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Στο ΕΣΥ θα ενταχθεί το νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στο τέλος της επόμενης εβδομάδας θα παρουσιαστεί νομοσχέδιο το οποίο, μεταξύ άλλων, θα εντάσσει το νοσοκομείο Φυλακών Κορυδαλλού στο ΕΣΥ, σύμφωνα με όσα έγραψε στο twitter ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης.





«Το συγκεκριμένο ζήτημα είναι εξαιρετικά σημαντικό για την κυβέρνηση. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλος και ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Ξανθός επισκέφθηκαν στις 18/2 τις φυλακές Κορυδαλλού και συγκεκριμένα το νοσοκομείο των φυλακών. Στις 24/2 πραγματοποιήθηκε ειδική συνεδρίαση ομάδων των δύο Υπουργείων με θέμα το νοσοκομείο φυλακών και τις απάνθρωπες συνθήκες που επικρατούν σε αυτό. Ο Γ.Γ του Υπουργείου Δικαιοσύνης είχε σήμερα επικοινωνία με τη διεύθυνση του νοσοκομείου και έλαβε σχετική διαβεβαίωση ότι θα ληφθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα. Στο τέλος της επόμενης εβδομάδας οι αρμόδιοι Υπουργοί θα παρουσιάσουν νομοσχέδιο που, μεταξύ άλλων, θα εντάσσει το νοσοκομείο στο ΕΣΥ ώστε να γίνει κανονικό νοσοκομείο, θα προβλέπει διατάξεις για την αποσυμφόρηση των φυλακών και ιδιαίτερα του νοσοκομείου των φυλακών και, τέλος, την κατάργηση των φυλακών Τύπου Γ.

Ελπίζω-και θα συμβάλει η κυβέρνηση ώστε- να αποτελέσει άμεσα παρελθόν αυτή η ντροπή.

ΥΓ. Περισσότερες λεπτομέρειες για το νομοσχέδιο θα ανακοινώσουν οι αρμόδιοι Υπουργοί», έγραψε στο twitter ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.