Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Αλλαγές στα διόδια εξετάζει η κυβέρνηση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στη θέσπιση ηλεκτρονικών διοδίων, δηλαδή στη χρέωση ανάλογα με τη χρήση του δρόμου, καθώς και στην καθιέρωση κοινωνικών τιμολογίων για τα διόδια, που θα εξυπηρετούν ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και πολίτες που ζουν κοντά σε περιοχές με διόδια, προτίθεται να προχωρήσει η κυβέρνηση.

Αυτό σημειώνεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού μετά τη συνάντηση του αρμόδιου υπουργού, Γιώργου Σταθάκη, με τους βουλευτές Μαγνησίας, Πιερίας και Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ, με κύριο αντικείμενο την πολιτική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση αναφορικά με τα διόδια και τους αυτοκινητόδρομους.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη συνάντηση συζητήθηκε, ακόμα, η κατάργηση του νόμου Βορίδη-Ρέππα, ο οποίος, όπως υποστηρίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, «ποινικοποιεί τη διαμαρτυρία».

Επίσης έγινε λόγος για την αναγκαιότητα αλλαγής της τιμολογιακής πολιτικής των διοδίων στην κατεύθυνση της εξυπηρέτησης των αναγκών της κοινωνίας, όπως είχε περιγράφει, σύμφωνα με την ανακοίνωση, κατά τη συζήτηση στη Βουλή της τροποποίησης των συμβάσεων παραχώρησης (Νοέμβριος 2013).


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.