Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Φωτίου: Προτεραιότητα οι οικογένειες με παιδιά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η κοινή υπουργική απόφαση με την οποία θα διευκρινίζονται τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, καθώς και η διαδικασία ένταξης στις ευεργεσίες του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, θα εκδοθεί "πολύ σύντομα" - διαβεβαίωσε η αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.

Δικαιούχοι του δωρεάν ρεύματος αναμένεται να είναι 150.000 νοικοκυριά, ενώ ο τρόπος ρύθμισης των χρεών τους, θα συζητηθεί αργότερα με τη ΔΕΗ, ανέφερε η υπουργός.

Η κα Φωτίου διευκρίνισε επίσης, πως προτεραιότητα για την ένταξη στις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για τη στέγαση, θα έχουν οι οικογένειες που έχουν παιδιά - ενώ από το 2016, το πρόγραμμα θα διευρυνθεί και θα επεκταθεί περαιτέρω.

"Δεν κάνουμε ολοκληρωμένο πρόγραμμα για τη στέγαση. Θα ήταν αφέλεια. Είπαμε όμως: Τι συμβαίνει σήμερα; Πολλά νοικοκυριά βρίσκονται σε καθεστώς εξώσεων. Για να μην τους βγάλουν έξω, δίνουμε την δυνατότητα επέκτασης των συμβολαίων, με μία επιδότηση από πλευράς μας, η οποία θα πηγαίνει στον εκμισθωτή ιδιοκτήτη και όχι στον μισθωτή" σημείωσε η κα Φωτίου.

Τέλος, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το πρόγραμμα σίτισης για τους απόρους που προβλέπει το νομοσχέδιο, δεν πρόκειται να υλοποιηθεί με εκπτωτικά κουπόνια (όπως είχε αρχικά υποτεθεί), αλλά με μία κάρτα. "Έχουμε βρει τον τρόπο για να εκδοθεί πολύ γρήγορα από δημόσιο φορέα - και υπάρχει το ανάλογο πρόγραμμα, έτσι ώστε να μπορεί ο ωφελούμενος να την πάρει, για τροφή, κρέας λαχανικά" ανέφερε η κα Φωτίου.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.