Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

«Ναι» στη ρύθμιση για τις 100 δόσεις λένε φορείς της Β. Ελλάδας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ζητούν κάποιες αλλαγές στον τρόπο εφαρμογής της.

«Ναι» στην προωθούμενη ρύθμιση των 100 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία αλλά με κάποιες αλλαγές ή προσθήκες στον τρόπο εφαρμογής της, λένε οι διοικήσεις της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Εμπόρων Θεσσαλονίκης (ΟΕΕΘ) και του Συνδέσμου Εμπορικών Αντιπροσώπων Βορείου Ελλάδος.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τους εμπορικούς αντιπροσώπους, προκειμένου η ρύθμιση να αποδώσει πράγματι, η καταβολή των δόσεων του ληξιπρόθεσμου ποσού θα πρέπει να γίνεται ώς εξής: το 20% να πληρωθεί στις πρώτες 36 δόσεις από τις 100 που προβλέπει η ρύθμιση και το 80% στις υπόλοιπες 64. «Μόνο έτσι θα δοθεί πραγματική ανάσα και μια σημαντική ευκαιρία στις επιχειρήσεις να ανακάμψουν. Επίσης, το κράτος θα εισπράξει πολύ μεγαλύτερα ποσά από κάθε άλλη ρύθμιση» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, όπου υπενθυμίζεται ότι η πρόταση βασίζεται στο διεθνές μοντέλο αναδιάρθρωσης επιχειρηματικών δανείων με το σύστημα "balloon".

Από την πλευρά της, η διοίκηση της ΟΕΕΘ, που σήμερα συναντήθηκε με την τρίτη αντιπρόεδρο του κοινοβουλίου Δέσποινα Χαραλαμπίδου, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, πρότεινε να συμπεριληφθούν στη ρύθμιση οι δύο δόσεις του ΕΝΦΙΑ, που είχε προγραμματιστεί να πληρωθούν κατά τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο, αλλά και να εξεταστεί η εφαρμογή περιόδου χάριτος για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία ώστε στην τρέχουσα περίοδο οι επιχειρήσεις να μπορούν να καταβάλουν κανονικά τις τρέχουσες εισφορές. Παράλληλα, η ΟΕΕΘ προτείνει να βρεθεί τρόπος επιβράβευσης των φορολογούμενων, που πλήρωσαν εγκαίρως τους φόρους τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.