Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Επιχείρηση "σκούπα" για... χάκερ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η Υπηρεσία Δίωξης Εγκλήματος του Ηνωμένου Βασιλείου, NCA, έκανε επιχείρηση ‘σκούπα’, για την εκκαθάριση από τους χάκερ. Συνολικά, 25 επιμέρους επιχειρήσεις έλαβαν χώρα σε Αγγλία, Σκωτία και Ουαλία. Όσοι συνελήφθησαν είναι ύποπτοι για ποικίλα ηλεκτρονικά εγκλήματα, στα οποία περιλαμβάνονται υποκλοπές δεδομένων, online απάτες και η δημιουργία ιών.



Μία από τις επιδρομές της NCA, στην οποία ήταν παρόντες δημοσιογράφοι του BBC είχαν σχέση με τη σύλληψη hacker σχετιζόμενου με την επίθεση στη Yahoo το 2012. Σε αυτή την επιχείρηση συνελήφθη ένας νέος 21 ετών, φερόμενος ως μέλος της ομάδας D33Ds Company, που είχε κλέψει και διαρρεύσει online περισσότερα από 400.000 emails και passwords της Yahoo.

Ένας 23χρονός συνελήφθη στο Sutton Coldfield με την κατηγορία ότι συμμετείχε στην επίθεση στο υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ τον Ιούνιο του 2014.

Όπως αναφέρει το pcmag.com, στις επιχειρήσεις συμμετείχε και συνεργάστηκε η Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Ηνωμένου Βασιλείου – NCCU – που ανήκει στην NCA.

Σε πολλές περιπτώσεις στον εντοπισμό των υπόπτων για κυβερνοεγκλήματα συμμετείχε το FBI. Υπενθυμίζεται ότι οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και Ηνωμένου Βασιλείου συνεργάζονται ήδη για την αντιμετώπιση των κυβερνοεπιθέσεων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.