Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Το υπουργείο Παιδείας για τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αναστολή των διαδικασιών της αξιολόγησης.

Ο μεγάλος αριθμός των κενών που αυτή τη στιγμή ανέρχονται σε 3.000 δεν αφήνει πολλά περιθώρια στη νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για την ικανοποίηση των αιτημάτων μεγάλου αριθμού αιτημάτων για απόσπαση που καταθέτουν πολλοί εκπαιδευτικοί.

Αναφορικά με τις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας το υπουργείο Παιδείας αναγνωρίζει ότι πολλοί εκπαιδευτικοί αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λόγω της μη ικανοποίησης των αιτημάτων τους για απόσπαση.

Ωστόσο, η παρούσα χρονική περίοδος είναι πολύ δύσκολη για την ικανοποίηση των αιτημάτων αυτών, καθώς εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά εκπαιδευτικά κενά. Ελάχιστες εξαιρέσεις μπορούν να υπάρξουν μόνον για πολύ σοβαρούς λόγους υγείας.

Όσον αφορά τις πιστώσεις για προσλήψεις αναπληρωτών, σύμφωνα με πληροφορίες του newsbeast.gr, είναι ελάχιστες και δεν επαρκούν για την κάλυψη των κενών. Οι 500 πιστώσεις για την Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη αφορούν συγκεκριμένο έργο και δε μπορούν να αξιοποιηθούν για προσλήψεις αναπληρωτών στο κανονικό πρόγραμμα.

Όσον αφορά την αξιολόγηση οι τρέχουσες διαδικασίες στην Α/θμια και Β/θμια εκπαίδευση αναστέλλονται, καθώς και οι όποιες πειθαρχικές ή προαγωγικές συνέπειές τους, προκειμένου να μελετηθούν σε βάθος όλοι οι συναφείς παράγοντες.

Στο πλαίσιο αυτό το υπουργείο Παιδείας έκλεισε την Παρασκευή 14/2/2014 τη διαδικτυακή πύλη ανάρτησης των εκθέσεων αξιολόγησης των σχολικών μονάδων.

Ενημέρωση για τις αποφάσεις του ΚΥΣΔΕ παραθέτει μέσω ενημερωτικού ο κ. Κορδής:

  • Έγινε δεκτή 1 αίτηση παραίτησης εκπαιδευτικού . Παράλληλα έγιναν δεκτές 3 αιτήσεις ανάκλησης παραίτησης και 1 αίτηση επανεξέτασης παραίτησης, ενώ απορρίφθηκαν 2 αιτήσεις, μειοψηφούντων των αιρετών.
  • Έγιναν δεκτές 2 ανακλήσεις παραίτησης και επαναφορά εκπ/κων στην ενεργό υπηρεσία λόγω πλάνης ως προς το συνταξιοδοτικό δικαίωμα.
  • Έγινε δεκτή μετάταξη εκπαιδευτικού, σε προσωρινή θέση διοικητικού υπαλλήλου για σοβαρούς λόγους υγείας.
  • Εγκρίθηκε η παράταση απόσπασης εκπαιδευτικού στην Ε.Ε. για συμμετοχή σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα.
  • Τέλος εγκρίθηκαν 11 αιτήσεις εκπαιδευτικών που ζητούν αποδέσμευση για μετάταξη σε διοικητική θέση. Για το ίδιο θέμα απορρίφθηκαν 3 αιτήσεις.


Ο αιρετός στο ΚΥΣΠΕ κ. Παληγιάννης ενημερώνει με τη σειρά του για τις αποφάσεις του ΚΥΣΠΕ:

Συζήτηση επί αιτήσεων παραίτησης εκπαιδευτικών

Το Συμβούλιο εισηγήθηκε θετικά για πέντε αιτήσεις επανεξέτασης και αρνητικά για μία.

Στο Συμβούλιο δεν ήρθαν οι αιτήσεις που είχαμε εισηγηθεί θετικά σε προηγούμενα συμβούλια και τις οποίες δεν είχε υπογράψει ο κ. Λοβέρδος. Η υπηρεσία διαβεβαιώνει ότι θα μεταβιβάσει κι αυτές τις αιτήσεις προς υπογραφή στον αρμόδιο Υπουργό.

Ταυτόχρονα, εξέτασε 23 νέες αιτήσεις εκ των οποίων εισηγήθηκε θετικά για τις 19.

Ελπίζουμε ότι η νέα πολιτική ηγεσία δεν θα συνεχίσει να κρατά σε ομηρία εκπαιδευτικούς με σοβαρά οικογενειακά ή προβλήματα υγείας.

2. Εξέταση θεμάτων επί των αποσπάσεων εκπαιδευτικών

Α. Αιτήσεις τροποποίησης απόσπασης εκπαιδευτικών: Από τις 4 αιτήσεις εισηγήθηκε θετικά για τις 2.

Β. Ανακλήσεις αποσπάσεων: Από τις 4 αιτήσεις εισηγήθηκε θετικά για 1.

Γ. Αιτήσεις εκπαιδευτικών για κατά προτεραιότητα απόσπαση για ειδικούς λόγους: Το Συμβούλιο εξέτασε 12 αιτήσεις και εισηγήθηκε θετικά για τις 8. Ταυτόχρονα έκανε δεκτή αίτηση ακύρωσης τροποποίησης απόσπασης.

3. Εξέταση ενστάσεων επί των μετατάξεων από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Εισηγήθηκε την απόρριψη των ενστάσεων αφού στις περιοχές που ζητούσαν να μεταταχθούν δεν υπήρχαν οργανικά κενά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.