Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Στοπ στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αναστέλλονται οι τρέχουσες διαδικασίες.

Τέλος στις διαδικασίες αξιολόγησης των εκπαιδευτικών έβαλε το υπουργείο Παιδείας, ενώ ο υπουργός Αριστείδης Μπαλτάς δήλωσε ότι έχει τη δυνατότητα να διορίσει με τον υπάρχοντα προϋπολογισμό αναπληρωτές εκπαιδευτικούς στα σχολεία, κάτι που θα κάνει τις επόμενες μέρες σύμφωνα με το Έθνος.

Ο υπουργός διευκρίνισε, μεταξύ άλλων, αναφορικά με τις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ότι αναγνωρίζει πως πολλοί εκπαιδευτικοί αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λόγω της μη ικανοποίησης των αιτημάτων τους για απόσπαση. Ωστόσο η παρούσα χρονική περίοδος είναι πολύ δύσκολη για την ικανοποίηση των αιτημάτων αυτών, καθώς εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά εκπαιδευτικά κενά και συνεπώς μόνο ελάχιστες εξαιρέσεις μπορούν να υπάρξουν για πολύ σοβαρούς λόγους υγείας.

Υπογράμμισε επίσης ότι σύμφωνα με τις προγραμματικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης οι τρέχουσες διαδικασίες αξιολόγησης αναστέλλονται, καθώς και οι όποιες πειθαρχικές ή προαγωγικές συνέπειές τους, προκειμένου να μελετηθούν σε βάθος οι συναφείς παράγοντες. Στο πλαίσιο αυτό το υπουργείο Παιδείας έκλεισε την Παρασκευή τη διαδικτυακή πύλη ανάρτησης των εκθέσεων αξιολόγησης των σχολικών μονάδων.

Όσον αφορά τα κενά στα σχολείο ο κ. Μπαλτάς δήλωσε ότι υπάρχουν πάρα πολλές εκπαιδευτικές ελλείψεις και τα σχολεία υπολειτουργούν. «Θα εκπλαγείτε όταν θα δείτε ότι το υπουργείο μπορεί να προσλάβει αναπληρωτές καθηγητές» είπε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.