Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Νεκρό βρέφος οχτώ μηνών από εντομοκτόνο στον Καναδά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε κρίσιμη κατάσταση τα τέσσερα αδερφάκια του.

Ένα μωρό μόλις οκτώ μηνών πέθανε και τα τέσσερα αδέλφια του ηλικίας από 2 μέχρι 7 ετών νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, εξ αιτίας δηλητηρίασης που υπέστησαν μετά τη χρήση ενός εντομοκτόνου για την εξάλειψη των ψύλλων από το σπίτι τους, ανακοίνωσε η καναδική αστυνομία.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έφτασαν σε μια κατοικία στο Φορτ μακ Μάρεϊ στην επαρχία της Αλμπέρτα, στον δυτικό Καναδά και εντόπισαν τα πέντε δηλητηριασμένα παιδιά τα οποία υπέφεραν από εμετούς και διάρροια, όπως ανακοίνωσε ο Τζορτζ Κάμερον της Βασιλικής Καναδικής Ορεινής Αστυνομίας. Το μωρό πέθανε λίγο μετά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο. Τα άλλα τέσσερα αδέλφια βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση και δύο μεταφέρθηκαν αεροπορικώς σε νοσοκομείο στο Έντμοντον. Συνολικά στην κατοικία που βρίσκεται σε μια περιοχή 400 χιλιόμετρα βόρεια του Έντμοντον ζουν εννέα άτομα .

Σύμφωνα με ένα μέλος της οικογένειας, που επικαλείται η τοπική εφημερίδα Edmonton Journal, η μητέρα χρησιμοποίησε ένα εντομοκτόνο από το Πακιστάν για να εξοντώσει τα παράσιτα χωρίς όμως να σκεφτεί ότι το προϊόν ήταν τοξικό. Το συγκεκριμένο σκεύασμα χρησιμοποιείται συνήθως στον τομέα της γεωργίας, για τη θεραπεία των σπόρων.

Η αστυνομία δεν έχει επιβεβαιώσει το είδος του εντομοκτόνου, αναφέροντας απλώς ότι «δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.